Από το τρίψιμο και το γυάλισμα δαπέδου μέχρι το καθάρισμα χαλιών

Ανάμεσα σε χαλιά, χαλιά, ξύλο, πλακάκι και βινύλιο, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των δαπέδων μας. Ο καθαρισμός και η συντήρησή τους μπορεί μερικές φορές να είναι μια δύσκολη εργασία, καθώς διαφορετικοί τύποι δαπέδων απαιτούν διαφορετική φροντίδα και προσοχή.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο φροντίδας διαφορετικών επενδύσεων δαπέδου, ώστε να μπορούν να παραμείνουν σε άψογη κατάσταση καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής τους.

1. Ξύλο

Τα ξύλινα δάπεδα μπορούν εύκολα να καταστραφούν εάν δεν τα φροντίσετε σωστά με τον σωστό τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα ξύλινα δάπεδα παραμένουν προστατευμένα είναι να τα σκουπίζετε και να τα σκουπίζετε τακτικά. Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση επίπλων που μπορεί επίσης να βλάψουν τα ξύλινα δάπεδά σας.

Χρησιμοποιείτε πάντα προστατευτικά επίπλων σε τραπέζια και καρέκλες και μην σέρνετε κομμάτια επίπλων – αντ’ αυτού, σηκώνετε τα επάνω όταν αναδιατάσσετε αντικείμενα στο δωμάτιο. Όταν κάνετε βαθύ καθαρισμό, σκεφτείτε να επενδύσετε σε υπηρεσίες όπως λείανση δαπέδου και γυάλισμα για βέλτιστα αποτελέσματα. Ελέγξτε τον όροφο για τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό.

Λείανση και στίλβωση δαπέδου 1

2. Χαλιά και μοκέτα

Τα χαλιά και τα χαλιά είναι απίστευτα δημοφιλή καλύμματα δαπέδου για διάφορους λόγους. Η φροντίδα των χαλιών και των χαλιών είναι σχετικά εύκολη και απαιτεί τακτική σκούπα με ηλεκτρική σκούπα για την απομάκρυνση βρωμιάς και σκόνης.

Καθαρίστε αμέσως τις διαρροές με ένα διάλυμα καθαρισμού και φροντίστε να περιστρέφετε το χαλί ή το χαλί σας μερικές φορές το χρόνο για να μειώσετε τη φθορά. Επίσης, φροντίστε να καθαρίζετε επαγγελματικά τα χαλιά σας μία φορά το χρόνο.

3. Πλακάκι

Τα κεραμικά και πορσελάνινα πλακάκια είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές επενδύσεων δαπέδου, καθώς είναι απίστευτα εύκολο στη συντήρηση. Για καθημερινό καθαρισμό, σκουπίστε και σφουγγαρίστε το πλακάκι χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο διάλυμα καθαρισμού πλακιδίων.

Επίσης, μπορούν να εφαρμοστούν στεγανοποιήσεις ενέματος για τη μείωση του ορατού λεκέ και μούχλα. Ο τακτικός βαθύς καθαρισμός ενέματος και πλακιδίων είναι σημαντικός για τη διατήρηση των πλακιδίων στην καλύτερη κατάσταση.

4. Βινύλιο

Το βινύλιο είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για δάπεδα από ξύλο ή πλακάκι, καθώς είναι μια ανθεκτική και οικονομική επιλογή. Το βινύλιο παραμένει σχετικά εύκολο στη συντήρηση, καθώς μπορεί εύκολα να σκουπιστεί και να σφουγγαριστεί με ένα κατάλληλο διάλυμα καθαρισμού.

Εάν υπάρχουν ένθετα πλακιδίων ή αφρού σκληρού ξύλου στο δάπεδο βινυλίου, φροντίστε να προσέχετε ιδιαίτερα όταν αφαιρείτε τυχόν βρωμιά που μπορεί να συσσωρευτούν σε αυτά.

5. Laminate

Το laminate δάπεδο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο σκληρό ξύλο, καθώς είναι και ανθεκτικό και κομψό. Είναι σημαντικό να σκουπίζετε το laminate δάπεδο με ένα καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για laminate, καθώς τα σκληρά διαλύματα καθαρισμού μπορούν να καταστρέψουν το υλικό.

Για βαθύ καθαρισμό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα laminate καθαριστικό δαπέδου και αφαίρεση κεριού.

6. Σκυρόδεμα

Τα δάπεδα από σκυρόδεμα γίνονται μια δημοφιλής επιλογή τόσο για επαγγελματικούς όσο και για οικιακούς χώρους λόγω της μεγάλης ποικιλίας στυλ και φινιρισμάτων που διατίθενται. Η διατήρηση των δαπέδων από σκυρόδεμα καθαρά και γυαλισμένα απαιτεί τακτικό σφουγγάρισμα και γυάλισμα με καθαριστικό και σφραγιστικό σκυροδέματος.

Για σκληρούς λεκέδες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό δαπέδου και τακάκια. Οι υπηρεσίες βαθύ καθαρισμού όπως η λείανση και το γυάλισμα διαμαντιών θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αισθητική των δαπέδων από σκυρόδεμα για τα επόμενα χρόνια.

Λείανση και στίλβωση δαπέδου 2

συμπέρασμα

Η φροντίδα των δαπέδων μας είναι απαραίτητη για την αποφυγή σημαντικών ζημιών ή υπερβολικής φθοράς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος φροντίδας διαφορετικών επενδύσεων δαπέδου εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, ορισμένα δάπεδα απαιτούν συχνότερο βαθύ καθαρισμό σε αντίθεση με άλλα. Η ενσωμάτωση υπηρεσιών όπως το τρίψιμο και το γυάλισμα δαπέδου μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματικό στην αύξηση της μακροζωίας όλων των τύπων επενδύσεων δαπέδου. Τελικά, η ενημέρωση σχετικά με τις σωστές πρακτικές καθαρισμού των δαπέδων μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσουμε στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση για πολλά χρόνια ακόμα.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *