Διαμόρφωση αστικού κήπου » Στυλ κατοικίας

Για πολλούς ανθρώπους, όταν σκέφτονται την κηπουρική, δημιουργούν εικόνες μεγάλων ανοιχτών χώρων με ένα καλό μέγεθος γκαζόν, λουλούδια και ακόμη και ένα ή δύο δέντρα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, για πολλούς, και ιδιαίτερα καθώς τα σύγχρονα σπίτια είναι πιο συμπαγή και χτισμένα πιο κοντά, είναι ότι οι κήποι γίνονται μικρότεροι.

Η ιδέα του μικρότερου κήπου είναι κάτι που έχουν συνηθίσει πολύ τα άτομα που ζουν στις πολυσύχναστες πόλεις και η ιδέα της αστικής κηπουρικής είναι κάτι που είναι πολύ στο ραντάρ τους. Η πρόκληση με οποιονδήποτε μικρότερο εξωτερικό χώρο είναι να προσπαθείς να το κάνεις σωστά, ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ γεμάτο. Αλλά αν γίνει σωστά, ακόμα και η πιο μικρή βεράντα, ο κήπος της αυλής ή το μικροσκοπικό μπαλκόνι μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο καταφύγιο όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τα άγχη της ημέρας.

Οι προκλήσεις ενός αστικού κήπου

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη διαμόρφωση ενός αστικού κήπου. Ένα από τα μεγαλύτερα από τα οποία είναι η επιλογή φυτών που αναπτύσσονται καλύτερα σε ένα αστικό περιβάλλον. Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ποιος τύπος διάταξης θα λειτουργήσει καλά στον χώρο που έχετε και ακόμη και πώς μπορείτε να προσθέσετε κάποια αναγκαία ιδιωτικότητα στον εξωτερικό σας χώρο.

Ευτυχώς, όλα αυτά τα σχετικά μικρά εμπόδια είναι εκείνα που μπορούν να ξεπεραστούν και έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον αστικό σας κήπο έναν κομψό χώρο που θα είναι εξίσου όμορφος με έναν μεγαλύτερο κήπο εξοχής.

Σκεφτείτε τη φύτευση σας

Με πολλούς αστικούς κήπους να βρίσκονται στη μακρύτερη, στενότερη πλευρά – σκεφτείτε τα σπίτια με ταράτσα ή μελιού, οι επιλογές για φύτευση είναι λίγο πιο περιορισμένες. Τα μεγάλα θαμνώδη φυτά με μεγάλη εξάπλωση μπορούν να καταλάβουν πάρα πολύ από το πολύτιμο υλικό σας, κάνοντας τον κήπο σας να φαίνεται ακόμα πιο στενός. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε επιλογές όπως ορειβάτες και φράχτες που θα δημιουργήσουν έναν καταπράσινο τοίχο στον κήπο σας και θα μεγαλώσουν προς τα πάνω αντί για έξω. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μαλακώσετε έναν φράχτη ή έναν τοίχο στα όρια της ιδιοκτησίας σας, δίνοντάς τους μια πιο ρευστή εμφάνιση.

Μεγάλες γλάστρες ή ζαρντινιέρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ζαρντινιέρες κήπου από χάλυβα Corten Για παράδειγμα, όχι μόνο προσφέρουν την τέλεια επιλογή όταν πρόκειται για φύτευση στον αστικό σας κήπο, αλλά κάνουν επίσης μια πραγματική δήλωση με τις μοντέρνες γραμμές και τους κομψούς χρωματισμούς τους. Μια σειρά από ζαρντινιέρες ή γλάστρες διαφορετικού μεγέθους θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε μια καλύτερη αίσθηση χώρου στον κήπο σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικό αποτέλεσμα για να δημιουργήσετε ροή και σχήμα στον εξωτερικό σας χώρο. Αυτό θα οδηγήσει το βλέμμα σας προς το τέλος του κήπου σας.

αστικός κήπος 2

Χαντακώστε το γκαζόν

Τα μακρόστενα γκαζόν δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη χρήση του χώρου σε έναν αστικό κήπο. Χρειάζονται άφθονη ηλιοφάνεια για να ευδοκιμήσουν, οπότε αν ο κήπος σας επισκιάζεται, όπως συμβαίνει συχνά σε ένα πιο δομημένο περιβάλλον, τότε μπορεί να είναι καιρός να σκουπίσετε εντελώς το γκαζόν. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φανταστικό, χαλαρό χώρο που εξακολουθεί να περιέχει άφθονο πράσινο, αλλά θα είναι πιο πρακτικός για το αστικό σας περιβάλλον.

Το χαλίκι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο γρασίδι και δεν χρειάζεται κούρεμα. Οι πέτρες και οι ζαρντινιέρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με τη φύτευσή σας για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε διαφορετικές ζώνες μέσα στον κήπο σας.

Προσθέστε μερικά καθίσματα

Με τον εξωτερικό χώρο σε προνομιακή τιμή σε πιο αστικές περιοχές, θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κήπο σας στο έπακρο. Τα καθίσματα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, αλλά λάβετε υπόψη τις γραμμές και το στυλ του κήπου σας και επιλέξτε μοντέρνα καθίσματα που θα αναδείξουν πραγματικά την αστική αισθητική. Αυτό θα πρέπει να είναι καθίσματα που μπορείτε να κρατάτε έξω όλο το χρόνο αντί να χρειάζεται να βρείτε αποθηκευτικό χώρο.

Βεβαιωθείτε ότι ό,τι κι αν επιλέξετε δεν είναι πολύ μεγάλο για τον χώρο που έχετε, διαφορετικά μπορεί να κάνει τον κήπο σας να νιώσει μικρότερος.

Φυτέψτε προς τα πάνω

Η φύτευση σε έναν αστικό κήπο δεν χρειάζεται να περιορίζεται στο πάτωμα. Ενώ μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χώρος για να φυτέψετε ένα δέντρο, ακόμη και ένα μικρότερο, η φύτευση προς τα πάνω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε πράσινο. Ένας αναπτυσσόμενος τοίχος ή ακόμα και μερικές επιτοίχιες ζαρντινιέρες θα δώσουν άλλη διάσταση στον αστικό σας κήπο. Τα φυτά που αγαπούν τη σκιά και αυτά που δεν απλώνονται πολύ είναι απαραίτητα για έναν αστικό κήπο.

Σκεφτείτε την υφή

Όταν πρόκειται να προσθέσετε πρόσθετες διαστάσεις στον αστικό σας κήπο, οι υφές είναι η ιδανική επιλογή. Χαλίκι, πέτρες, ξύλο και ακόμη και σκυρόδεμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικό αποτέλεσμα για να προσθέσουν μια σύγχρονη αστική αίσθηση στο χώρο. Η προσθήκη ορισμένων προσεκτικά επιλεγμένων φυτών θα βοηθήσει να μαλακώσουν τυχόν πιο σκληρές άκρες. Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και επιλέξτε μια σειρά φυτών με διαφορετικούς τύπους φυλλώματος για να προσθέσετε στις υφές. Μικρές πινελιές χρώματος από λουλούδια θα βοηθήσουν να σπάσει αυτή η χρωματική παλέτα.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *