Ιδέες φωτισμού εξωτερικών χώρων για την ανάδειξη όμορφων εξωτερικών χώρων

Η ύπαρξη μιας μεγάλης αυλής είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία ενός σύγχρονου σπιτιού. Οι άνθρωποι που ζουν σε μικρά διαμερίσματα ή ένα σπίτι χωρίς αυλή δεν μπορούν πραγματικά να γνωρίζουν πόσες ευκαιρίες σας προσφέρει αυτό το μικρό κομμάτι γης και πόσα μπορείτε να κερδίσετε από αυτό. Μπορείτε να το μετατρέψετε σε υπαίθριο σινεμά, ένα τέλειο μέρος για ένα πάρτι γενεθλίων ή έναν χώρο χαλάρωσης όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ ή ένα απογευματινό τσάι. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο να έχετε μια αυλή – πρέπει να την χρησιμοποιήσετε και να τη μετατρέψετε σε κάτι που θα χρησιμοποιεί όλη η οικογένειά σας σε καθημερινή βάση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επενδύσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το σχεδιάσετε και το πρώτο βήμα προς μια καλύτερη αυλή είναι ο σωστός φωτισμός. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ιδέες φωτισμού εξωτερικού χώρου που μπορεί να σας βοηθήσουν να αναδείξετε το όμορφο εξωτερικό σας.

τροπικό τοπίο όμορφη ιδέα φωτισμού

Τροπικός εξωραϊσμός της Debra Yates

Διαφορετικές Ιδέες

Καταρχήν τι επιλογές έχετε; Τα εξωτερικά φώτα είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιείτε σε εσωτερικούς χώρους ή είναι κάπως διαφορετικά; Χρησιμοποιούν τους ίδιους λαμπτήρες; Πόσο ρεύμα χρησιμοποιούν; Το πιο σημαντικό, πόσο αποτελεσματικά είναι; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την επιλογή φωτιστικών εξωτερικού χώρου, επομένως εδώ είναι μερικοί τύποι που θα μπορούσαν να σας ταιριάζουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν φώτα LED καθώς είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικά, επομένως θα έχουν θετική επίδραση στους λογαριασμούς σας και στο περιβάλλον σας. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των φώτων LED είναι η χαμηλή τους τάση που τα κάνει ιδανικά για εξωτερική χρήση – επιπλέον, μπορείτε να τα συνδέσετε σε μια πηγή ηλιακής ενέργειας, κάτι που είναι πάντα καλό. Εάν αυτό δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας, εγκαταστήστε έναν ανακλαστήρα που παρέχει πολύ περισσότερο φως, αλλά και περισσότερη ισχύ. Τέλος, μπορείτε πάντα να επιλέξετε έναν πιο διακριτικό φωτισμό χαμηλής τάσης.

φωτισμός τοπίου κομητεία του Τσέστερ πα

Για πιο φιλικό προς το περιβάλλον φωτισμό εξωτερικού χώρου, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε premium ηλιακά φώτα.

Αυτά τα φώτα μπορούν να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, βελτιώνουν την ασφάλεια παρέχοντας φως και ορατότητα. Δεύτερον, με διαφορετικά στυλ ηλιακών φώτων διαθέσιμα, χρησιμεύουν επίσης ως εξαιρετικά συμπληρώματα για να κάνουν το εξωτερικό σας πιο κομψό. Τέλος, τα ηλιακά φώτα μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα.

Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε με τους εξής τρόπους:

  • Φώτα διαδρομής: Αυτά χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν τα μονοπάτια σας.
  • Φώτα έμφασης: Αυτά μπορούν να τονίσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην αυλή σας, όπως σπήλαια ή αγάλματα.
  • Φώτα επίπλων εξωτερικού χώρου: Αυτά δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο αίθριο σας.
  • Φώτα πισίνας: Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν την πισίνα σας τη νύχτα για ασφάλεια και διασκέδαση.

Ό,τι χρειάζεστε, τα ηλιακά φώτα προσθέτουν στη μορφή και τη λειτουργία του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιήστε το περιβάλλον

Εάν η αυλή σας περιλαμβάνει ένα ψηλό δέντρο, μια πέργκολα ή ένα κιόσκι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως υποστήριξη για τις επιλογές φωτισμού που έχετε τοποθετήσει. Απλά φανταστείτε να έχετε ένα πλήρως φωτισμένο κατάστρωμα συνδεδεμένο στο σπίτι σας – δεν χρειάζεται καν να περάσετε χρόνο εκεί, αλλά απλά κοιτάζοντάς το θα σας κάνει να νιώσετε ξεχωριστοί! Αλλά αν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν πολλές βραδινές δραστηριότητες που μπορείτε να οργανώσετε εδώ, από ένα μπάρμπεκιου με τους φίλους σας έως ένα ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο σας. Απλώς φροντίστε να αποφύγετε τους κινδύνους του ψησίματος σε εξωτερικούς χώρους και να απολαύσετε το χρόνο σας κάτω από τον ανοιχτό ουρανό.

Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον σας για εξωτερικό φωτισμό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δέντρα και θάμνους για να εμποδίσετε το ανεπιθύμητο φως να εισέλθει στην αυλή σας. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τα φωτιστικά σας με τρόπο που να μεγιστοποιεί πρώτα το φυσικό φως, επιτρέποντάς σας να εξοικονομείτε ενέργεια, καθώς μπορείτε να βασίζεστε σε αυτά περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τοποθέτηση τραπεζιού βεράντας κάτω από ένα δέντρο.

ιδέες για φώτα χορδών πίσω αυλής

Πίσω αυλή με πέργκολα και φώτα χορδών μέσω Pinterest

Πάνω ή κάτω?

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να σκορπίζουν τα φώτα του εδάφους γύρω από την αυλή τους, να στρέφουν τα δοκάρια τους σε διαφορετικές κατευθύνσεις και να τονίζουν ορισμένα σημεία της ιδιοκτησίας τους. Μπορείτε να φωτίσετε τον πίσω τοίχο του σπιτιού σας, ένα άγαλμα ή ένα σιντριβάνι, κάνοντας το να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, αυτός ο τύπος φωτισμού δεν θα βλάψει τα μάτια σας ούτε θα διακόψει τις συνομιλίες σας στην αυλή, επειδή είναι τόσο απαλός και προσαρμοστικός στον εξωτερικό σας χώρο.

ιδέες φωτισμού εξωτερικού καταστρώματοςΙδέα φωτισμού σκάλας εισόδου By Mckay Lighting | Φωτογραφία Tom Kessler

Άλλοι άνθρωποι, ωστόσο, προτιμούν να φωτίζουν την αυλή τους από ψηλά και έτσι επιλέγουν μεγάλους και τολμηρούς ανακλαστήρες τοίχου. Αλλά, εάν εξακολουθείτε να θέλετε λίγη ιδιωτικότητα και θέλετε να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό σκηνικό, φροντίστε να επιλέξετε φώτα οροφής που είναι διακριτικά, αλλά αρκετά ισχυρά για να φωτίζουν σωστά την αυλή σας. Επομένως, να τα έχετε κατά νου ενώ προετοιμάζετε μια εξαιρετική εκδήλωση, όπως έναν γάμο στην ύπαιθρο – αυτά τα φώτα θα λάμπουν σαν αστέρια και θα κάνουν την ξεχωριστή μέρα σας ακόμα πιο ξεχωριστή.

καταστρώματα με σχέδια φωτιστικώνContemporary Deck By Studio Architectonic

Άλλες ιδέες

Φυσικά, αυτές είναι πολλές άλλες επιλογές εξωτερικού φωτισμού και δεν είναι οι μόνες που μπορείτε να εξερευνήσετε – μπορείτε να τις συνδυάσετε με τα πλωτά σκαλοπάτια, τους πάγκους, τις πισίνες και ακόμη και τους υδάτινους τοίχους σας! Εάν επιλεγούν και εγκατασταθούν σωστά, τα εξωτερικά φώτα θα αναδείξουν με επιτυχία όλους τους χώρους της αυλής σας και θα τη μετατρέψουν στην ιδιωτική σας όαση.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *