Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά τον καθαρισμό εξωτερικών χώρων του σπιτιού σας » Στυλ κατοικίας

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι πάντα απαραίτητος για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Αυτή είναι μια σημαντική παραγγελία που διατηρεί το σπίτι σας σε φόρμα, την υγεία σας στην καλύτερη κατάσταση και την οικιακή σας ζωή μια ευτυχία. Ωστόσο, μπορεί να ξεχάσετε ότι πρέπει επίσης να καθαρίσετε τους εξωτερικούς σας χώρους και όχι μόνο το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στους εσωτερικούς χώρους περισσότερο από τα γκαράζ, τις αυλές ή τα πεζοδρόμια, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας, συντριμμιών και ζώων. Μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αναβαθμίσεις και τεράστιο κόστος εάν παραμεληθεί για πολύ καιρό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς σας χώρους, αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη καθαρισμού:

Πλύσιμο της στέγης σας με πίεση

Ένα πλυντήριο πίεσης είναι το καλύτερο για τον καθαρισμό των λεκέδων και της συσσώρευσης μούχλας με τα χρόνια. Επιπλέον, είναι εντελώς ευέλικτο αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια, είτε πέτρα, τοιχοποιία ή τούβλο. Εξαιτίας αυτού, πιθανώς πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα πλυστικό υψηλής πίεσης χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή γνώση – και εκεί έγκειται το λάθος σας.

Η χρήση πλυντηρίου πίεσης χωρίς εμπειρία θα βλάψει μόνο το δρόμο και την οροφή σας. Δεδομένου ότι το ρεύμα του πλυντηρίου πίεσης είναι 50 φορές πιο ισχυρό από έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα μπορούσαν να καταλήξουν με ρωγμές και τρύπες στις στέγες τους. Εάν το ακροφύσιο είναι στραμμένο σε μια ευάλωτη περιοχή, θα μπορούσε να αφήσει τις επιφάνειες του δρόμου χαλαρές και ανομοιόμορφες. Θα μπορούσε ακόμη και να βλάψει τους ηλιακούς σας συλλέκτες εάν τους έχετε εγκαταστήσει.

Καθαρισμός εξωτερικών χώρων του σπιτιού σας 1

Επιπλέον, η χρήση πλυντηρίου πίεσης για πρώτη φορά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 6.057 ιδιοκτήτες σπιτιού στάλθηκαν στο νοσοκομείο το 2017 λόγω τραυματισμών από τη χρήση πλυντηρίου πίεσης. Με τους κινδύνους που ενέχουν τα πλυντήρια πίεσης, κυκλοφόρησαν κιτ ασφαλείας στις ΗΠΑ για να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους κατώτερους, καθώς η Αυστραλιανή Κυβέρνηση κυκλοφόρησε έναν οδηγό για τη χρήση πλυντηρίου πίεσης για τον καθαρισμό – πλήρης με κριτήρια απόδοσης και συνιστώμενες δεξιότητες. Με αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο πίεσης εάν είστε κατάλληλος. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Παιδιά Καθαρισμός Πίεσηςειδικούς στον τομέα, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να αποφύγετε τραυματισμούς.

Παραμέληση των υδρορροών σας

Εάν το νερό της βροχής στην οροφή σας ξεχειλίζει από τις υδρορροές σας, πιθανότατα σημαίνει ότι έχετε παραμελήσει τις υδρορροές σας αφήνοντας ξερά φύλλα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Επιπλέον, αυτό το πρόβλημα εντείνεται όταν η διαρροή καταστρέφει τον έρπητα ζωστήρα, τα παράθυρα και τις πόρτες σας.

Για να σταματήσετε αυτό το πρόβλημα, καθαρίστε τις υδρορροές σας την άνοιξη και το φθινόπωρο. Ένας καθαρισμός νωρίς την άνοιξη θα βοηθούσε στην απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων και των φύλλων στις υδρορροές σας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι δεν θα φράξετε κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε εύκολα τα ξερά φύλλα, είναι καλύτερο να το κάνετε με σκάλα. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε από το έδαφος, αλλά η χρήση εύκαμπτου σωλήνα κήπου ή ηλεκτρικής σκούπας με κυρτά εξαρτήματα είναι επίσης βιώσιμη, καθώς τα κιτ κενού καθαρισμού υδρορροών είναι πλέον διαθέσιμα για να φτάνουν στις υδρορροές σας στο επίπεδο του εδάφους.

Ωστόσο, η παράβλεψη των υδρορροών σας είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς τα ξερά φύλλα συσσωρεύονται και εμποδίζουν το νερό της βροχής να περάσει μέσα από τις υδρορροές.

Ξεχνώντας να κόψετε δέντρα

Κατά τον καθαρισμό, πρέπει να λάβετε υπόψη το πράσινο και τα φυτά σας, όχι μόνο το κύριο εξωτερικό σας. Δεδομένου ότι αυτά βρίσκονται στην μπροστινή αυλή σας, η παραμέλησή τους θα εξακολουθεί να επηρεάζει την κατάσταση της ιδιοκτησίας σας. Επιπλέον, τα απεριποίητα δέντρα και θάμνοι μπορεί να φαίνονται άσχημα κάθε φορά που οι επισκέπτες και οι επισκέπτες τελειώνουν, καθώς αυτά είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν όταν επισκέπτονται το σπίτι σας.

Θα βοηθούσε εάν σκεφτόσασταν να αφαιρέσετε επικίνδυνα ή ετοιμοθάνατα δέντρα κοντά στο σπίτι σας. Όσοι βρίσκονται σε φτωχές τοποθεσίες όπου τα κλαδιά κρέμονται πάνω από την οροφή ενέχουν κινδύνους όταν πέσουν τα κλαδιά. Ομοίως, τα δέντρα με εκτεταμένα ριζικά συστήματα μπορούν να βλάψουν τα θεμέλια του σπιτιού σας, καθώς αυτές οι ρίζες μπορούν εύκολα να τα διαπεράσουν.

Αντίθετα, ο όμορφος εξωραϊσμός επηρεάζει θετικά την αξία του σπιτιού σας, αυξάνοντας την αξία του ακινήτου σας από 3% σε 15%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Arbor Day Foundation το 2021. Επομένως, θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί με τυχόν άρρωστα δέντρα ή να πεθαίνουν, να τα αφαιρείτε εάν είναι απαραίτητο και να κόβετε και να συντηρείτε αυτά που κρατάτε.

Χρήση χλωρίνης με ξύλινες αυλές ή παρακαμπτήριος

Αν και η χλωρίνη λειτουργεί καλύτερα για τον καθαρισμό των περισσότερων εσωτερικών χώρων σας, κάνει το αντίθετο για τους εξωτερικούς σας. Η χλωρίνη είναι ένας ισχυρός παράγοντας που μπορεί να βλάψει τα στοιχεία του σπιτιού στις αυλές και τα πλαϊνά σας όταν θέλετε μόνο να αφαιρέσετε τη μούχλα. Επιπλέον, η χρήση του σε βαμμένες ξύλινες επιφάνειες θα αφαιρέσει οποιοδήποτε χρώμα, όπως θα αφαιρούσε το χρώμα από τα ρούχα.

Βούρτσα, πλαστικό κάνιστρο με γουδί και σαπουνόνερο σε ξύλινες σανίδες βεράντας
Βούρτσα, πλαστικό κάνιστρο με γουδί και σαπουνόνερο σε ξύλινες σανίδες βεράντας. Καθαρισμός και διατήρηση καθαριότητας στην εξοχική κατοικία.

Φορώντας το λάθος ντύσιμο

Το να φοράτε λάθος ρούχα είναι ένα λάθος που μπορεί να κάνει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού όταν καθαρίζει το εξωτερικό του. Θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα ρούχα, όπως αντιολισθητικές μπότες, γυαλιά ασφαλείας, γάντια και λαστιχένια ποδιά. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια σκάλα, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα φαρδιά ρούχα, ώστε να μην μπερδεύονται ή πιαστούν στη σκάλα.

Περισσότερο από 164.000 τραυματισμοί στα επείγοντα περιστατικά σχετίζονται με τη σκάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, αυτοί οι τραυματισμοί προκαλούν 300 θανάτους από πτώσεις δέκα ποδιών ή λιγότερο. Με αυτά τα λόγια, είναι καλύτερο να διατηρήσετε την ασφάλειά σας ως πρώτη προτεραιότητα και να φοράτε την κατάλληλη ενδυμασία και προστατευτικό εξοπλισμό πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

Τελικές σκέψεις

Οι εξωτερικοί σας χώροι είναι εξίσου σημαντικοί με το σαλόνι ή την τραπεζαρία σας, επομένως ο καθαρισμός τους είναι συχνά καλύτερος για να διατηρούνται σε βέλτιστη κατάσταση. Επιπλέον, αποφύγετε αυτά τα πέντε λάθη για να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου, προσπάθειας και χρημάτων όταν ο καθαρισμός πάει στραβά.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *