Οι βασικές δοκιμές εγκατάστασης δαπέδου για να διασφαλιστεί ένα ποιοτικό αποτέλεσμα » Στυλ κατοικίας

Όταν βελτιώνετε τους χώρους του σπιτιού σας, στοχεύετε συχνά τις ορατές πτυχές, όπως τα χρώματα των τοίχων, τα στυλ επίπλων και τους τύπους εξαρτημάτων. Τις περισσότερες φορές, το δάπεδο συχνά αγνοείται. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το δάπεδο είναι επίσης ένας ουσιαστικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα, την αισθητική και την αντοχή του χώρου σας.

Πρέπει επίσης να εξασφαλίσετε την εγκατάσταση των κατάλληλων υλικών εκτός από το να αποφασίσετε ποιο είναι κατάλληλο για διάφορους τομείς. Και πιστά στη ζωή, τα χαρακτηριστικά ανάμεσα σε ένα σπίτι που φαίνεται σαν σπίτι και ένα σπίτι που είναι απλώς μέτριο διακρίνονται από ένα όμορφα κατασκευασμένο πάτωμα.

Αυτή η ανάρτηση θα αντιμετωπίσει τις απαραίτητες δοκιμές πριν και κατά την εγκατάσταση της επιφάνειας του δαπέδου σας. Αυτές οι δοκιμές είναι υψίστης σημασίας για να εγγυηθούν ότι η επένδυσή σας στο δάπεδο δεν θα είναι μάταιη λόγω πρόωρης φθοράς ή ζημιάς.

Δοκιμές προεγκατάστασης

Πριν καν προγραμματίσετε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση των νέων υλικών δαπέδου στη θέση τους, πρέπει να γίνουν δοκιμές προεγκατάστασης. Η διεξαγωγή αυτής της σειράς δοκιμών θα σας ενημερώσει ότι το πάτωμά σας έχει γίνει καλά από την αρχή:

Δοκιμή υγρασίας

Η ανάπτυξη μούχλας, οι στρεβλωμένες σανίδες και τα χαλαρωμένα πλακάκια προκύπτουν από την υπερβολική υγρασία που βρίσκεται στην περιοχή του δαπέδου σας. Η διεξαγωγή μιας δοκιμής υγρασίας για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων στο μέλλον είναι απαραίτητη.

Η χρήση ενός μετρητή υγρασίας ή η δοκιμή χλωριούχου ασβεστίου θα δώσει ακριβείς ενδείξεις για τα επίπεδα υγρασίας που υπάρχουν στην περιοχή του δαπέδου σας. Είναι απαραίτητο να λάβετε μέτρα για να μειώσετε την υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία που βρίσκεται πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Επιπλέον, η χρήση των σωστών υλικών δαπέδου έχει επίσης σημασία. Θα πρέπει να αποφασίσετε ανάλογα με το κλίμα της περιοχής που ζείτε.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις ΗΠΑ. Λόγω του υγρού κλίματος του, το κατασκευασμένο δάπεδο από σκληρό ξύλο ή laminate είναι πιο κατάλληλο για την περιοχή. Για την Αυστραλία, τα δάπεδα από μασίφ ξύλο και βινύλιο είναι ιδανικά λόγω του ξηρού κλίματος. Έτσι, εάν βρίσκεστε στο Newcastle ή οπουδήποτε κοντά, οι καλύτερες υπηρεσίες για δάπεδο Newcastle έχει να προσφέρει είναι εύκολα προσβάσιμα.

Δοκιμή επιπεδότητας

Η ισορροπημένη περιοχή του δαπέδου επηρεάζει τη συνολική αίσθηση και ατμόσφαιρα της τελικής περιοχής σας. Ένα μη ισορροπημένο δάπεδο μπορεί να δημιουργήσει μια μη λεία επιφάνεια, ενόχληση και πιθανούς κινδύνους σκοντάφτισμα.

Η χρήση ίσιας ακμής ή επιπέδου λέιζερ μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την επίπεδη επιφάνεια του υποδαπέδου σας. Το τρίψιμο ψηλών σημείων και το γέμισμα χαμηλών σημείων χρησιμοποιώντας μια ένωση ισοπέδωσης σας δίνει μια επίπεδη βάση για το νέο σας δάπεδο, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Expansion Gap Test

Οι αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε συστολή ή διαστολή ορισμένων υλικών δαπέδων. Είναι σημαντικό να έχετε ένα κενό επέκτασης μεταξύ των υλικών του δαπέδου και των τοίχων του δωματίου σας για να αντισταθμίσετε αυτό το γεγονός.

Χρησιμοποιώντας έναν χάρακα και μια μεζούρα, μπορείτε να επαληθεύσετε το απαραίτητο διάκενο διαστολής που απαιτείται γύρω από τους τοίχους. Αυτό το βήμα θα εγγυηθεί επαρκή χώρο ώστε το δάπεδό σας να διαστέλλεται και να συστέλλεται χωρίς να σχίζεται ή να διογκώνεται.

Βασικές δοκιμές τοποθέτησης δαπέδου 2

Εικόνα από Freepik

Δοκιμές μετά την εγκατάσταση

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του δαπέδου σας, η διεξαγωγή ορισμένων δοκιμών μετά την εγκατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία του δαπέδου. Αυτές οι δοκιμές θα καθορίσουν την ποιότητα της εγκατάστασης και θα εγγυηθούν ότι το παρθένο δάπεδό σας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την καθημερινή χρήση και τις προκλήσεις:

Δοκιμή ακεραιότητας ραφής

Ορισμένοι τύποι δαπέδων, όπως χαλιά ή βινύλιο, πρέπει να ελεγχθούν με δοκιμή ακεραιότητας ραφής. Η διεξαγωγή αυτής της δοκιμής βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι ραφές μεταξύ των υλικών δαπέδου και των τεμαχίων είναι επαρκώς στερεωμένες. Αυτό το τεστ θα αποτρέψει επίσης μελλοντικές προκλήσεις, όπως το σχίσιμο ή το ξεφλούδισμα, και θα μπορέσει να τις διαχειριστεί καλύτερα.

Κατά τη διεξαγωγή μιας δοκιμής ακεραιότητας ραφής, χρειάζεται μόνο να περάσετε το χέρι σας πάνω από τις επιφάνειες των ραφών για να ελέγξετε εάν υπάρχουν κατεστραμμένα ή χαλαρά σημεία και ορατές ρωγμές. Για να διασφαλίσετε και να υποστηρίξετε την ποιότητα και την ανθεκτικότητα της επιφάνειας του δαπέδου σας, όλα τα ζητήματα, ανεξάρτητα από το πόσο λεπτά, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη άμεσα ως προς τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας.

Δοκιμή ήχου

Μια δοκιμή ήχου διεξάγεται περπατώντας μέσα στο δωμάτιο και ακούγοντας τυχόν σπασμένους, κούφιους ή τρανταχτούς ήχους που ακούτε όταν βηματίζετε στο πάτωμα. Η παρουσία αυτών των ήχων αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα με το συγκολλητικό υλικό που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Είναι προτιμότερο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού στο δάπεδο εάν ακούσετε ασυνήθιστους ήχους κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήχου. Θα μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα μέσα στους χώρους του δαπέδου και να συστήσουν τις κατάλληλες ενέργειες για τη διόρθωσή του.

Τελική επιθεώρηση

Πρέπει να ολοκληρώσετε μια τελική επιθεώρηση πριν δηλώσετε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί. Γιατί; Επειδή αυτή θα είναι η τελευταία σας προσπάθεια να εντοπίσετε τυχόν πιθανές ανησυχίες στο χώρο του δαπέδου. Η διεξαγωγή της τελικής επιθεώρησης θα περιλαμβάνει ενδελεχή οπτικό και φυσικό έλεγχο δαπέδου. Θα επιθεωρήσετε για εμφανή ελαττώματα όπως γρατσουνιές, βαθουλώματα ή ανομοιόμορφες ραφές.

Κατά τη διεξαγωγή του τελικού ελέγχου, φροντίστε να χειριστείτε άμεσα τυχόν ελαττώματα που εντοπίσατε. Κάνοντας αυτό το βήμα θα απολαμβάνετε την αίσθηση και την ποιότητα του δαπέδου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την εμφάνιση και την ανθεκτικότητα της περιοχής του δαπέδου σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχετε κατάλληλες οδηγίες συντήρησης για την προστασία της καλής κατάστασης του δαπέδου.

συμπέρασμα

Το να έχετε χρόνο και υπομονή για να ολοκληρώσετε αυτές τις κρίσιμες δοκιμές εγκατάστασης δαπέδου μπορεί να επηρεάσει ευρέως και να καθορίσει την ποιότητα και την αντοχή του τελειωμένου δαπέδου σας. Όπως ένας σεφ που αξιολογεί το πιάτο του κατά το μαγείρεμα, έτσι και οι δοκιμές κατά τη διαδικασία εγκατάστασης σάς επιτρέπουν να εκμεταλλευτείτε τις ανησυχίες που προκύπτουν στα υλικά σας προτού εξελιχθούν σε σημαντικά προβλήματα. Επομένως, να είστε πάντα πρόθυμοι να αφιερώνετε χρόνο και να διασφαλίζετε ότι το δάπεδό σας έχει τελειώσει με στυλ και ποιότητα.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *