Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προετοιμάσετε το σπίτι σας για καταιγίδα » Στυλ κατοικίας

Οι καταιγίδες μπορεί να είναι τρομακτικές στην αντιμετώπιση, καθώς το μέγεθος στο οποίο φτάνουν καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά τους και δημιουργεί καταστροφές.

Οι ΗΠΑ δεν είναι ξένες με τους τυφώνες, καθώς περίπου 10.000 καταιγίδες επηρεάζουν τη χώρα ετησίως, περίπου το 10% φθάνοντας σε σοβαρό επίπεδο. Το 1900 ο τυφώνας Galveston ήταν ο πέμπτος πιο θανατηφόρος τυφώνας του Ατλαντικού που έπληξε την ακτογραμμή. Η ιστορική σημασία αυτής της φυσικής καταστροφής θυμάται μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, αυτά τα γεγονότα σας υπενθυμίζουν ότι όταν φτάσει η εποχή των τυφώνων, πρέπει να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να σώσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Το ενεργό ενδιαφέρον σας κάνει τεράστια διαφορά όταν αντιμετωπίζετε την καταιγίδα κατά μέτωπο. Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για την αντιμετώπιση των τυφώνων, πρέπει να γνωρίζετε:

Δείτε το σπίτι σας πριν και μετά την καταιγίδα

Πριν χτυπήσει ο τυφώνας, προετοιμάστε το σπίτι σας για την εκδήλωση. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των θυρών και των παραθύρων στο σπίτι σας για να αντέχουν τη δυνατή βροχή και τους ανέμους. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκληρό υλικό όπως κόντρα πλακέ για να προσθέσετε βάρος στις πόρτες και τα παράθυρά σας και αν μπορείτε να τα μπλοκάρετε προσωρινά, αυτό θα ήταν ιδανικό. Η οροφή και οι τοίχοι σας είναι επιρρεπείς σε διαρροές. επομένως, ελέγξτε όλους τους σωλήνεςδιορθώστε τη μόνωση και βεβαιωθείτε ότι δεν βλέπετε ορατές ρωγμές.

Αφού περάσει η καταιγίδα, θα χρειαστεί να προγραμματίσετε α επιθεώρηση στέγης έτσι ώστε ένας επαγγελματίας να μπορεί να αξιολογήσει εάν το σπίτι σας έχει ζημιές ή πιθανές διαρροές που μπορεί να είναι ενοχλητικές αργότερα. Τα υπόγεια μπορεί να αποτελούν τόπο τεράστιου κινδύνου, επομένως έχετε κοντά σας μια αντλία αναρρόφησης και βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τα φώτα και τους ανεμιστήρες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Προμηθευτείτε μπαταρίες και καύσιμα και τοποθετήστε τα σε ένα ασφαλές και στεγνό μέρος στο σπίτι σας. Ενώ εργάζεστε στην υποδομή σας, αφήστε τις αποχετεύσεις, θα χρειαστεί να καθαρίσετε τα συντρίμμια και τα φύλλα, ώστε το νερό να ρέει ελεύθερα προς τα κάτω. Ομοίως, ελέγξτε εάν έχετε ασφάλεια σπιτιού που καλύπτει όλες αυτές τις ζημιές.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα νέα

Οι πληροφορίες μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς. Μερικές φορές μια καταιγίδα μπορεί να ξεκινήσει ως πρώτη κατηγορία και σιγά-σιγά να αποκτήσει ορμή μέχρι να φτάσει σε εσάς. Γι’ αυτό πρέπει να μείνετε μπροστά στις ειδήσεις και να μάθετε πώς συμπεριφέρεται η καταιγίδα καθ’ όλη τη διάρκεια.

Τα περισσότερα κανάλια πολυμέσων μπορούν να παρέχουν λεπτομέρειες για την καταιγίδα, γραμμές βοήθειας έκτακτης ανάγκης και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε εάν χρειαστεί να μετακομίσετε. Μπορείτε επίσης να μάθετε για ασφαλή σπίτια και καταφύγια εάν καταστεί απαραίτητη η εκκένωση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων, όπως να ετοιμάσετε μια μικρή τσάντα ή να απομακρυνθείτε αμέσως αντί να περιμένετε να σας προλάβει η καταιγίδα.

Καταιγίδα

Επικοινωνήστε με την οικογένειά σας

Τα παιδιά και ο σύντροφός σας πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Το να τα κρατάτε στο σκοτάδι μόνο τους θέτει σε κίνδυνο. Επομένως, μιλήστε τους για την κατάσταση και βεβαιωθείτε ότι είναι στην ίδια σελίδα με εσάς. Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να τους αναθέσετε το καθήκον να βάλουν το κατοικίδιο της οικογένειας σε ένα κλουβί και να μαζέψουν τα πράγματά τους. Εάν έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, μεταφέρετέ το στην οικογένειά σας και βεβαιωθείτε ότι το κατανοούν.

Ετοιμάστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών εκ των προτέρων και έχετε μια λίστα με την οικογένεια και τους φίλους που μπορείτε να καλέσετε εάν χρειάζεστε ένα μέρος για να μείνετε. Τα μικρότερα παιδιά μπορεί να χρειάζονται εξηγήσεις και πρέπει να τους τονίσετε την περίσταση. Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια, το να αρχίσετε να μετακομίζετε νωρίς μπορεί να σας βοηθήσει. Εάν αφήσετε τα πάντα για την τελευταία στιγμή, μπορεί να είναι ριψοκίνδυνο για εσάς.

Φροντίστε τα Δέντρα

Οι καταιγίδες είναι διαβόητες για το ότι σκίζουν δέντρα από το έδαφος και τα πετούν τριγύρω. Τα νεκρά κλαδιά μπορεί να σπάσουν από τον δυνατό αέρα και να βλάψουν σοβαρά το σπίτι σας. Ξεκινήστε από κόβοντας και απόρριψη νεκρών δέντρων.

Μπορεί να θέλετε να ισοπεδώσετε το χώμα και να το αποτρέψετε από το να χαλαρώσει στον αέρα. Αφαιρέστε όλη τη διακόσμηση του κήπου σας, μαζέψτε το λάστιχο και κόψτε την παροχή νερού στο γρασίδι μόλις ξεκινήσει η καταιγίδα. Δεν θέλετε να σκάσει ένας σωλήνας ή το νερό από το γρασίδι σας να αυξάνει την πλημμύρα. Ίσως χρειαστεί να αφήσετε τα λουλούδια σας ή να τα βάλετε σε γλάστρα και να τα βάλετε στο σπίτι σας.

Προσέξτε τα έπιπλα και τους πόρους σας

Τα έπιπλα βεράντας και οι γιγάντιες καρέκλες εξωτερικού χώρου μπορούν επίσης να προσθέσουν στο χάος. Θα πρέπει να τα συσκευάσετε με ασφάλεια μέσα στο σπίτι σας. Τα έπιπλα που έχετε στο εσωτερικό μπορεί επίσης να χρειαστεί να ανακατασκευαστούν.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά σας, φορτίστε το φορητό υπολογιστή, το τηλέφωνο και το tablet σας πριν ξεκινήσει η καταιγίδα. Θα βοηθούσε εάν σκεφτόσασταν να αγοράσετε power banks, καθώς αυτές μπορούν να παρέχουν εφεδρική ενέργεια. Θα χρειαστεί να έχετε έναν φακό πάνω σας. Επιπλέον, κλείστε το φυσικό αέριο και το ρεύμα. Εάν χρειάζεστε αυτούς τους πόρους, χρησιμοποιήστε μια εφεδρική γεννήτρια και μια σόμπα κατασκήνωσης. Η διατήρηση μιας αξιόπιστης πηγής ρεύματος κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος είναι απαραίτητη και ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες καυσίμων έκτακτης ανάγκης, όπως αυτές που διατίθενται μέσω των Specialty Fuel Services για να διατηρείτε τη εφεδρική γεννήτρια σε λειτουργία. Μαζική αγορά νερού και κονσερβοποιημένων τροφίμων. Εάν χρειάζεστε φάρμακα, ενημερώστε το γιατρό σας. Αν έχεις χρόνο, Πάρε το δικό σου HVAC οι μονάδες επιθεωρήθηκαν και εάν ο ειδικός έχει ιδιαίτερες συστάσεις για καταιγίδες, όπως επενδύσεις ή φίλτρα, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε ολοκληρώσει.

Τελικές σκέψεις

Οι καταιγίδες είναι χαοτικά γεγονότα, που συχνά οδηγούν σε ζημιές εκτεταμένης κλίμακας. Επομένως, πρέπει να σχεδιάσετε την επόμενη κίνησή σας και να ενεργήσετε ανάλογα. Ξεκινήστε αξιολογώντας την υποδομή του σπιτιού σας. Οι διαρροές, οι ρωγμές και η ενίσχυση της φυσικής δομής πρέπει να εξεταστούν. Θα σας βοηθούσε να μείνετε σε επαφή με τις ειδήσεις και να παρακολουθείτε τις κινήσεις της καταιγίδας.

Επιπλέον, μιλήστε με την οικογένειά σας και ενημερώστε τους για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχετε να αντιμετωπίσετε αυτόν τον τυφώνα. Οι τελευταίες σας πινελιές περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του κήπου σας και την αποθήκευση των απαραίτητων αντικειμένων. Η προετοιμασία είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *