Όταν πάρετε την απόφαση να εγκαταστήσετε ξύλινο δάπεδο υπάρχουν πολλές επιλογές, ανοιχτές αποχρώσεις όπως οξιά και πεύκο και πιο σκούρες αποχρώσεις όπως κερασιές και καρυδιά. Πρέπει να επιλέξετε ένα ξύλο, του οποίου ο κόκκος και η απόχρωση θα συμπληρώσουν τα υπάρχοντα έπιπλα και τους χρωματικούς συνδυασμούς σας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για πιο σκούρα, μικρά δωμάτια, καθώς κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται πιο ευρύχωρα. Για πιο επίσημα δωμάτια και μεγαλύτερους χώρους, συχνά προτιμάται το σκούρο ξύλο, καθώς προσδίδει μια έντονη κομψή αισθητική. Ωστόσο, ποιο ξύλο θα επιλέξετε και πού θα το τοποθετήσετε εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας. Μια άλλη απόφαση που πρέπει να λάβετε είναι ποιο φινίρισμα δαπέδου από σκληρό ξύλο θα προτιμούσατε, όπως βερνίκι, κερί ή διαφορετικούς λεκέδες.

Αντοχή

Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό και ανθεκτικό υλικό εάν συντηρείται σωστά. Τα σκληρά ξύλα όπως η τέφρα, η σημύδα και το σφενδάμι, μπορούν να μείνουν χωρίς φινίρισμα, γεγονός που δίνει μια πολύ απλή φυσική εμφάνιση. Εάν θέλετε να μπορείτε να βάφετε το ξύλο σε διαφορετικές αποχρώσεις, τότε η δρυς είναι η δημοφιλής επιλογή. Το πεύκο είναι το ξύλο της επιλογής αν θέλετε μια ρουστίκ και πιο παραδοσιακή εμφάνιση.

Σκληρό ξύλο 1

Επιλέγοντας το πλάτος της σανίδας

Σε δωμάτια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, οι ξύλινες σανίδες έχουν πλάτος μεγαλύτερο από 5 ίντσες. φαίνονται υπέροχα. Το πλάτος είναι το σωστό μέγεθος για να μπορεί να δείχνει τα φυσικά μοτίβα μέσα στο ξύλο και τους κόκκους του.

Επιλέγοντας ένα φινίρισμα

Το τελευταίο στάδιο φινιρίσματος της τοποθέτησης δαπέδου από σκληρό ξύλο είναι το φινίρισμα της επιφάνειας των σανίδων με ένα φινίρισμα. Αυτό μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την εμφάνιση του δαπέδου από σκληρό ξύλο. Η επιλογή του σωστού φινιρίσματος θα τονίσει τον φυσικό κόκκο και την απόχρωση του ξύλου. Θα επηρεάσει επίσης το στυλ. Τα γυαλιστερά δάπεδα φαίνονται κομψά και κομψά, ενώ ένα λιγότερο γυαλιστερό φινίρισμα κάνει το ξύλο να φαίνεται πιο παραδοσιακό και ρουστίκ.