Πότε να κάνετε DIY και πώς να αποφύγετε λάθη όταν το κάνετε » Στυλ κατοικίας

Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι καταλαβαίνετε πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία DIY σας και να αποτρέψετε τα ατυχήματα. Γι’ αυτό αυτό το άρθρο αφορά συμβουλές και υπενθυμίσεις σχετικά με τα οικιακά έργα DIY.

DIY εναντίον κλήσης επαγγελματία

DIY εναντίον κλήσης επαγγελματία

Ενώ έχετε όλη την ελευθερία να απολαύσετε τα οφέλη των έργων DIY, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία. Τούτου λεχθέντος, παρακάτω είναι ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να σας κάνουν να αναρωτηθείτε εάν πρέπει να κάνετε DIY ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία.

Όταν φοβάσαι, μπορεί να βλάψεις τον εαυτό σου

Αν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό η σκέψη ότι θα πληγωθείτε ενώ σχεδιάζετε ένα έργο DIY, είναι μάλλον ατυχές, αλλά μάλλον θα είναι καλύτερα να καλέσετε έναν επαγγελματία. Δεν λέμε ότι τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτο μέρος των έργων DIY. Ωστόσο, το γεγονός ότι κάνατε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας σημαίνει ότι δεν το έχετε αναπτύξει ακόμα δεξιότητες απαραίτητες να διεξάγει έργα DIY με μέγιστη ασφάλεια.

Όταν έχεις τα εργαλεία και τις δεξιότητες

Το πιο σημαντικό πλαίσιο στη λίστα ελέγχου σας που πρέπει να δικαιολογεί ένα έργο DIY είναι να έχετε τα εργαλεία και τις δεξιότητες. Η κατοχή των κατάλληλων εργαλείων χειρός και του ηλεκτρικού εξοπλισμού διασφαλίζει ότι θα δείτε το έργο μέχρι το τέλος του, ενώ έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες εγγυώνται ότι θα το κάνετε με ασφάλεια. Εάν έχετε και τα δύο, μπορείτε να αναλάβετε οποιοδήποτε έργο DIY. Ωστόσο, εάν διστάζετε να αναλάβετε τεράστια έργα βελτίωσης σπιτιού, όπως η ανακαίνιση ή η ανακαίνιση, μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε το πάροχος στεγαστικού δανείου πρώτα και καθορίστε εάν το σπίτι σας έχει ασφάλεια ή όχι.

Όταν χρειάζεστε άδεια

Εάν δεν έχετε το χρόνο ή τις γνώσεις να προετοιμάσετε τα έγγραφα και άλλα άδειες για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, αφήστε τους επαγγελματίες να τα χειριστούν. Ορισμένες οικιακές εγκαταστάσεις απαιτούν την έγκριση των τοπικών κυβερνήσεων και μπορεί να είναι ευκολότερο και πιο γρήγορο εάν τις φροντίσει ένας επαγγελματίας.

Όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα

Ένας άλλος ουσιαστικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αναλαμβάνουν έργα DIY είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Εάν δεν το κάνετε μόνοι σας, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για εργολάβους, υλικά, εξοπλισμό και εργασία. Από την άλλη, δεν έχεις παρά να ανησυχείς για τα υλικά και τον χρόνο σου, αν το κάνεις μόνος σου.

Όταν θέλεις να μάθεις

Όλοι μας οδηγούμαστε από την επιθυμία μας να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιώνουμε. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μέρη του χαρακτήρα μας. Τα έργα DIY σάς επιτρέπουν να το πετύχετε. Η αίσθηση της ολοκλήρωσης και η νέα μάθηση είναι ίσως μερικές από τις καλύτερες ανταμοιβές που μπορούν να σας προσφέρουν τα έργα DIY.

Αρχική DIY λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Αρχική DIY λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Εφόσον μόλις ξεκινήσατε το ταξίδι DIY, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνετε κάποια λάθη στην πορεία. Είναι εντάξει. Αυτές είναι ευκαιρίες μάθησης για να βελτιώσετε την τέχνη σας. Ωστόσο, ορισμένα λάθη πρέπει να αποφευχθούν, και παραθέτουμε μερικά από αυτά παρακάτω.

Δεν φοράει προστατευτικό εξοπλισμό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε ποτέ είναι να μην φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό DIY. Το να αφήνεις το σώμα σου εκτεθειμένο είναι μια πρόσκληση για να συμβούν ατυχήματα. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε γάντια, γυαλιά και μάσκα ενώ εργάζεστε. Ο καλύτερος τρόπος για να εγγυηθείτε ότι δεν θα το ξεχάσετε αυτό είναι να αφήσετε τον προστατευτικό εξοπλισμό σας στο συνεργείο σας.

Αφήνοντας το Ακατάστατο

Οι DIYers κάνουν συχνά το λάθος να αφήνουν κορδόνια και κάποιο εξοπλισμό στο πάτωμα. Αυτοί οι κίνδυνοι απόπλου αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, το να μην καθαρίσετε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήσατε μπορεί να δυσκολέψει την παρακολούθηση τους και να καταλήξετε να χαθείτε.

Υπερεργασία

Το να εργάζεσαι όταν δεν είσαι στη σωστή κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Εάν είστε μεθυσμένοι, δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά ή εργάζεστε όλη την ημέρα, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά εργαλεία ή να πηγαίνετε στο συνεργείο σας. Όταν δεν είστε στη σωστή ψυχική κατάσταση, ο χρόνος αντίδρασής σας επιβραδύνεται κατά 50%. Αυτή είναι μια σημαντική μείωση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να δουλέψετε αποτελεσματικά, καλύτερα να ξεκουραστείτε πρώτα και να ανανεώσετε το μυαλό σας.

Όχι Σχεδιασμός

Οι περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν αυτό το βήμα γιατί μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό. Ωστόσο, προγραμματίζοντας το έργο DIY σας παίζει ζωτικό ρόλο στην επιτυχία του. Μπορεί να έχετε ήδη στο μυαλό σας ένα τελικό προϊόν, αλλά αυτό δεν εγγυάται τίποτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε χωρίσει το έργο σε διαφορετικά στάδια, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τον χρόνο και τα χρήματα που χρειάζεστε.

Συχνά χρειάζεται ένα μικρό βήμα για να αλλάξουμε την πορεία της ζωής μας και όταν πρόκειται για έργα DIY, αυτό το βήμα είναι να αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Μπορείτε να ξεκινήσετε από μικρά και σταδιακά να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ενώ σιγά σιγά αναλαμβάνετε μεγαλύτερα έργα. Αργά ή γρήγορα, θα γίνετε ειδικός σε αυτόν τον τομέα.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *