Πώς να οργανώσετε το σπίτι σας » Στυλ κατοικίας

Θα περάσετε πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι σας. Ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής σας, πάντα θα ξεκινάτε και θα τελειώνετε τη μέρα μέσα στο σπίτι σας. Το σπίτι σας λειτουργεί επίσης ως ασφαλές μέρος για να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε, καθώς και να δεσμευτείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Το πιο σημαντικό, η κατάσταση του σπιτιού σας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να μεγιστοποιήσετε την επένδυσή σας και να κερδίσετε κέρδη από αυτήν, εάν αποφασίσετε να το πουλήσετε στο μέλλον.

Το σπίτι σας μπορεί να προσφέρει πολλούς σκοπούς, αλλά μόνο αν ξέρετε πώς να διατηρήσετε την οργάνωση στο χώρο. Θα είναι δύσκολο για εσάς να διώξετε το άγχος ή να προσκαλέσετε φίλους, αν το σπίτι σας είναι εντελώς χάος. Η έναρξη και το τέλος της ημέρας στο σπίτι σας μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος, εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα τιμαλφή σας τη στιγμή που τα χρειάζεστε.

Για να βιώσετε μόνο καλά πράγματα μέσα στο σπίτι σας, καταβάλετε χρόνο και προσπάθεια στην οργάνωση του χώρου. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

1. Βελτιώστε τον αποθηκευτικό σας χώρο

Οι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές σας για την οργάνωση του σπιτιού σας. Ανεξάρτητα από το πόσο αφοσιωμένοι είστε στην οργάνωση του σπιτιού σας, εάν δεν έχετε πού να φυλάξετε τα τιμαλφή σας, δεν θα έχετε επιτυχία στις προσπάθειές σας. Η απουσία αποθηκευτικών χώρων στο σπίτι σας πιθανότατα θα σας ωθήσει να συσσωρεύσετε τα τιμαλφή σας σε έναν χώρο του σπιτιού.

Οργάνωση και καθαρισμός σπιτιού.  Άνδρας που ετοιμάζει τακτοποιημένα διπλωμένα μπλουζάκια στο συρτάρι.

Οργάνωση και καθαρισμός σπιτιού. Άνδρας που ετοιμάζει τακτοποιημένα διπλωμένα μπλουζάκια στο συρτάρι.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να οργανώσετε το σπίτι σας είναι να βελτιώσετε τους αποθηκευτικούς σας χώρους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό επενδύοντας σε πλαστικά κουτιά αποθήκευσης ή ψάθινα καλάθια και τοποθετώντας τα στις κατάλληλες περιοχές του σπιτιού σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε διαφορετικούς τύπους σφραγιστικών κενού και να χρησιμοποιήσετε ένα όταν τοποθετείτε μεγάλα αντικείμενα, όπως παπλώματα και λευκά είδη, σε πλαστικές σακούλες.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας και οι περισσότεροι από αυτούς δεν απαιτούν πολλά χρήματα. Εκτός από κουτιά αποθήκευσης και ψάθινα καλάθια, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ράφια τοίχου ή να χρησιμοποιήσετε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι ή τις σκάλες σας. Η επένδυση σε έπιπλα διπλής χρήσης, όπως ένα οθωμανικό, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

2. Βάλτε τα πράγματα πίσω στα σωστά τους σημεία

Κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης. Είτε πρόκειται για ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, φυτά ή συσκευές, κάθε αντικείμενο ανήκει σε ένα καθορισμένο σημείο.

Για να διατηρείτε το σπίτι σας οργανωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίστε να τοποθετείτε κάθε αντικείμενο πίσω στην καθορισμένη θέση μετά τη χρήση. Αφού παρακολουθήσετε τηλεόραση, τοποθετήστε το τηλεχειριστήριο στον καθορισμένο χώρο αποθήκευσης. Θα πρέπει να κάνετε το ίδιο αφού πάρετε μερικά ρούχα από την ντουλάπα σας ή χρησιμοποιήσετε υλικά στην κουζίνα σας.

Εάν έχετε παιδιά, διδάξτε τους πού πρέπει να τοποθετούν τα παιχνίδια και τα βιβλία τους μετά τη χρήση τους. Διδάσκοντας στα παιδιά σας και σε όλους τους άλλους στο σπίτι να βάζουν τα πράγματα πίσω στα αντίστοιχα σημεία τους, θα σας διευκολύνει πολύ να οργανώσετε το σπίτι σας.

Οργανώστε το σπίτι σας

3. Declutter

Ο ευκολότερος τρόπος για να οργανώσετε το σπίτι σας είναι μέσω της απορρόφησης. Μπορεί να εκπλαγείτε που υπάρχουν πραγματικά πολλά διαφορετικά πράγματα στο σπίτι σας αυτή τη στιγμή που πρέπει να απορρίπτονται. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι έχουν πολλά πράγματα στο σπίτι τους που απλά δεν χρειάζονται ή χρησιμοποιούν και απλώς κάθονται στα σπίτια τους για να μαζέψουν σκόνη ή να πιάσουν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο.

Εάν έχετε επενδύσει σε πολλά αντικείμενα εδώ και χρόνια και δεν είστε σίγουροι αν αυτά εξακολουθούν να είναι πολύτιμα ή όχι, βρείτε τον χρόνο να ακαταστήσετε το σπίτι σας. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητά σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να ξεφορτώνετε ένα δωμάτιο την ημέρα ή να αναλάβετε ένα μεγαλύτερο έργο αποφορτίζοντας ολόκληρο το σπίτι σας για μία ημέρα.

Για να καταστρέψετε αποτελεσματικά την ταπεινή σας κατοικία, φροντίστε να απαλλαγείτε από όλα τα πράγματα που δεν χρειάζεστε στο σπίτι σας αμέσως. Αυτό σημαίνει να πετάτε περιττά πράγματα, όπως παλιά ρούχα, παλιά έπιπλα και άλλα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον σε τακτική βάση. Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από μερικά από τα παλιά ή αχρησιμοποίητα τιμαλφή σας πουλώντας τα μέσω εκπτώσεων σε γκαράζ ή δωρίζοντας αυτά τα αντικείμενα σε τοπικούς οργανισμούς ή φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε και μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη στρατηγική λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των τιμαλφών σας. Μπορείτε να πετάξετε αμέσως αντικείμενα που είναι σπασμένα ή κατεστραμμένα ή να τα δώσετε σε άλλα άτομα εάν αυτά είναι ακόμα σε καλή κατάσταση.

Ευρύχωρο γκρι εσωτερικό χώρο εργασίας

4. Τακτοποιήστε τα αντικείμενα ανάλογα με τη συχνότητα που χρησιμοποιούνται

Εσείς και η οικογένειά σας θα χρησιμοποιείτε πολλά είδη σε καθημερινή βάση. Ως γονιός ή ενήλικας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κατσαρόλες και τηγάνια για να ετοιμάζετε γεύματα κάθε μέρα και τα παιδιά σας θα πρέπει να παίζουν με τα παιχνίδια τους. Ένας άλλος τρόπος για να οργανώσετε το σπίτι σας είναι να αξιολογήσετε ποια αντικείμενα χρησιμοποιούνται συνήθως από το νοικοκυριό και να τα βάλετε σε κοινή θέα.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε κατσαρόλες και τηγάνια κάθε μέρα, τοποθετήστε αυτά τα αντικείμενα σε κοινή θέα ή στο ύψος των ματιών στην κουζίνα. Θα πρέπει να ακολουθείτε τον ίδιο κανόνα όταν αναδιατάσσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας στα δωμάτιά τους ή όταν οργανώνετε ρούχα στη ντουλάπα σας. Η διατήρηση των πιο χρησιμοποιούμενων αντικειμένων σε κοινή θέα θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και άγχος από το να τα βρείτε τη στιγμή που τα χρειάζεστε. Αυτό θα αποτρέψει επίσης την ακαταστασία, καθώς δεν θα χρειαστεί να περάσετε από πολλά κουτιά αποθήκευσης και ντουλάπια μόνο για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά, όπως οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και οι αποκριάτικες στολές σας, θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά σε μεγαλύτερα ντουλάπια και άλλους αποθηκευτικούς χώρους. Εφόσον αυτά τα είδη φέρουν τη σωστή ετικέτα, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να τα βρείτε τη στιγμή που τα χρειάζεστε σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους.

Η συνέπειά σας μετράει

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να οργανώσετε το σπίτι σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να βρείτε και να εφαρμόσετε στρατηγικές που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας. Ωστόσο, το κλειδί για ένα οργανωμένο σπίτι δεν εξαρτάται μόνο από τη στρατηγική που χρησιμοποιείτε. Η συνέπειά σας στην εφαρμογή αυτής της στρατηγικής είναι εξίσου σημαντική. Το να γνωρίζετε πώς να οργανώσετε το σπίτι σας θα είναι άχρηστο εάν το κάνετε μόνο για μια εβδομάδα και, στη συνέχεια, σταματήσετε την κρύα γαλοπούλα.

Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκετε πάντα τον χρόνο να καθαρίζετε το σπίτι σας και να οργανώνετε τα τιμαλφή σας. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εργασίες πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς σας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *