Πώς να προστατέψετε τα τιμαλφή σας στο σπίτι

Τα περιστατικά εισβολής στο σπίτι μπορεί να έχουν μειωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι περιορισμοί μετακίνησης ανάγκασαν τους περισσότερους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι. Ωστόσο, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης έχουν υποχωρήσει και οι κανόνες χαλαρώνουν, περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χωρίς δουλειά για να εργαστούν, να απολαύσουν τις διακοπές ή να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αυτές οι καταστάσεις είναι ιδανικές για διαρρήκτες να εισβάλουν στο σπίτι σας και να κλέψουν τα πολύτιμα αντικείμενα σας. Οι ιδιοκτησίες στις πιο ευάλωτες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Περού, των Σεϋχελλών και της Αυστραλίας, θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά τη βελτίωση της ασφάλειας του σπιτιού. Είναι επιτακτική ανάγκη για τους κατοίκους αυτών των περιοχών για να επιλέξετε έναν έμπιστο κλειδαράς Περθ. (1)

Κάνοντας ένα βήμα μπροστά από αυτούς τους εγκληματίες, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι, την οικογένειά σας και τα πολύτιμα υπάρχοντά σας. Μάθετε πώς να διασφαλίσετε ότι η ιδιοκτησία και τα περιουσιακά σας στοιχεία παραμένουν ασφαλή στο σπίτι με αυτές τις συμβουλές.

Παραδόξως, τα περισσότερα περιστατικά διαρρήξεων συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα αδιάθετο σπίτι σημαίνει λιγότερες πιθανότητες σύλληψης. Έτσι, αναβαθμίστε τις κλειδαριές σας αν δεν είναι κανείς σπίτι για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι σύγχρονες κλειδαριές θυρών είναι εξοπλισμένες με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που καθιστούν πιο δύσκολο το χειροκίνητο άνοιγμα τους.

Η αλλαγή των κλειδαριών σας είναι επίσης επιτακτική όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι. Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα εκθέσετε εσάς και την οικογένειά σας σε πιθανές παραβιάσεις, καθώς δεν γνωρίζετε ποιος μπορεί να έχει τα κλειδιά εκτός από τους προηγούμενους κατόχους. Επικοινωνήστε με αξιόπιστες εταιρείες που προσφέρουν 24ωρη υπηρεσία κλειδαρά για να αναβαθμίσετε τις κλειδαριές σας ακόμη και πριν από τη μετακόμισή σας ή το συντομότερο δυνατό.

  • Ενίσχυση της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας

Τα εργαλεία παθητικής ασφάλειας αναφέρονται σε συσκευές που αποτρέπουν μια απειλή ή καθυστερούν τη διάπραξη ενός εγκλήματος. Αυτά τα κομμάτια εξοπλισμού δεν αντιδρούν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε καμία δραστηριότητα. Αντίστροφα, η ενεργή ασφάλεια περιλαμβάνει αντιδραστικά εργαλεία και αντιδρά όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά.

Συναγερμοί και εξωτερικά φώτα με αισθητήρες θερμότητας και κίνησης αποτελούν βασικά μέρη ενός συστήματος ενεργητικής ασφάλειας, ενώ οι κλειδαριές και τα θησαυροφυλάκια θεωρούνται εργαλεία παθητικής ασφάλειας. Εκτός από τις πόρτες, βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρά σας είναι πάντα κλειδωμένα με ασφάλεια. Οι μεμβράνες προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στους γυάλινους τοίχους και τα παράθυρά σας.

Εκτός από τα απτά εργαλεία, η παθητική ασφάλεια περιλαμβάνει επίσης προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της διάρρηξης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκρούσετε πιθανούς εγκληματίες είναι να κρατήσετε τα τιμαλφή σας σε μια ασφαλή περιοχή. Το να τοποθετείτε κοσμήματα, ακριβά gadget και άλλα περιουσιακά στοιχεία κοντά στα παράθυρα είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους εγκληματίες που κατασκοπεύουν τα παράθυρά σας να ψάξουν για αντικείμενα για να κολλήσουν. (4)

σύνδεση κινητού με κάμερα ασφαλείας

  • Επενδύστε σε ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού

Το να παίρνετε στα σοβαρά την ασφάλειά σας σημαίνει την προθυμία να ξοδέψετε για αυτήν. Εκτός από την αναβάθμιση των κλειδαριών σας, η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας και συστήματος συναγερμού είναι σημαντικοί αποτρεπτικοί παράγοντες εγκληματικότητας και είναι καλή ιδέα να τις έχετε εγκαταστήσει.

Οι διαρρήκτες είναι λιγότερο πιθανό να διαρρήξουν ένα ακίνητο με α σύστημα ασφαλείας σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου κάμερες ασφαλείας, εξωτερικά φώτα και συναγερμοί για διαρρήξεις. Για να κάνετε αυτές τις συσκευές πιο αποτελεσματικές, συνδέστε τις κάμερες ασφαλείας στα κινητά σας τηλέφωνα για να δείτε τι συμβαίνει γύρω από την ιδιοκτησία σας σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα συναγερμού σας πρέπει επίσης να είναι συνδεδεμένο με το τοπικό αστυνομικό σύστημα ή αρκετά δυνατά ώστε να ακούγεται από τους γείτονες. (2) Εκτός από αυτά τα μέτρα, η ADS Systems σάς συμβουλεύει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε φωτισμό εξωτερικού χώρου που ενεργοποιείται με κίνηση για να ενισχύσετε περαιτέρω την ασφάλεια του σπιτιού σας.

  • Μάθετε τα καλύτερα μέρη για να κρύψετε τιμαλφή στο σπίτι

Αποφύγετε να κρύβετε τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι, καθώς αυτό είναι ένα από τα πρώτα κρυφά σημεία που ελέγχουν οι διαρρήκτες. Επιπλέον, πρώην κλέφτες εντόπισαν συρτάρια και συρτάρια, γλάστρες και κλειδωμένα αλλά μη τοποθετημένα χρηματοκιβώτια ως τα χειρότερα μέρη για να κρύψουν τιμαλφή. (2)

Αντίθετα, οι περισσότεροι πλιάτσικοι στο σπίτι αποφεύγουν να πηγαίνουν στα παιδικά δωμάτια, επομένως αυτό μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να κρύψετε μικρά περιουσιακά στοιχεία αντί για το σαλόνι. Τα κουτιά παιχνιδιών, οι συσκευασίες ζυμαρικών και τα κουτιά δημητριακών φτάνουν επίσης στα καλύτερα μέρη για να κρύψετε τιμαλφή στο σπίτι σας. (2)

Οι βιβλιοθήκες, όπου ένα κούφιο βιβλίο μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα σε μια μεγάλη ποικιλία από κανονικά βιβλία, αποτελούν επίσης ένα εξαιρετικό σημείο κρυψώνας. Καθώς οι διαρρήκτες θέλουν να κάνουν μια γρήγορη έξοδο, δεν θα έχουν χρόνο να χάνουν περνώντας από καθένα από αυτά για να πάρουν αυτό που θέλουν.

  • Προσέξτε ποιον επιτρέπετε μέσα στο σπίτι σας

Προτού αφήσετε άτομα να μπουν στο σπίτι σας για να εργαστούν σε κάτι, επαληθεύστε πρώτα την ταυτότητά τους με την εταιρεία. Κάθε φορά που υπάρχουν επισκέπτες, εισάγετε τους κωδικούς ασφαλείας σας διακριτικά και μην αφήνετε τιμαλφή σε κοινή θέα. Αλλάξτε τους κωδικούς και τους κωδικούς πρόσβασής σας μόλις φύγουν.

Μερικοί εγκληματίες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας πριν κάνουν το αδιανόητο. Εάν δεν γνωρίζετε το άτομο, αποφύγετε να μοιράζεστε υπερβολικά προσωπικά στοιχεία για την οικογένειά σας, ειδικά σχέδια διακοπών. Ομοίως, μην δημοσιεύετε λεπτομέρειες ή φωτογραφίες διακοπών στο Διαδίκτυο, καθώς αποτελούν πολύτιμες πληροφορίες για εγκληματίες που προσπαθούν να αρπάξουν τιμαλφή μακριά από το σπίτι σας. (2) (3)

Συμπερασματικά

Η προστασία των τιμαλφών στο σπίτι απαιτεί να επενδύσετε σε απτές συσκευές ασφαλείας και να εφαρμόζετε προληπτικά μέτρα για την αποτροπή τους. Η αλλαγή κλειδαριών, η επένδυση σε ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού, η γνώση πού να φυλάξετε τα τιμαλφή και η επαγρύπνηση συμβάλλουν στην προστασία της οικογένειας και της περιουσίας σας από διαρρήκτες. Αν δεν λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές, μπορεί να αυξήσετε την ευπάθεια των περιουσιακών σας στοιχείων σε μια δαπανηρή εισβολή στο σπίτι.

βιβλιογραφικές αναφορές

  1. «Ποσοστά διαρρήξεων σπιτιού σε όλο τον κόσμο», Πηγή: https://www.budgetdirect.com.au/home-contents-insurance/research/global-burglary-rates.html

2. «Οι πρώην διαρρήκτες αποκαλύπτουν το καλύτερο μέρος για να κρύψεις τα τιμαλφή σου στο σπίτι», Πηγή: https://www.housebeautiful.com/uk/lifestyle/property/a30306160/hide-valuables-home-burglary/

3. “5 Συμβουλές για την Ασφάλεια του Σπίτι για Προστασία της Οικογένειας και των Αξιών σας”, Πηγή: https://realestate.usnews.com/real-estate/articles/5-home-security-tips-for-protecting-your-family-and-valuables

4. “How to Outsmart a Burglar and Keep Your Home Safe”, Πηγή: https://www.safewise.com/blog/how-to-outsmart-burglar-and-keep-home-safe/

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *