Συμβουλές για αγοραστές σπιτιού για πρώτη φορά

Καθώς προχωράτε στην επαγγελματική σας ζωή, συσσωρεύετε περισσότερες οικονομίες με την πάροδο του χρόνου. Οι περισσότεροι οικονομικοί εμπειρογνώμονες προτείνουν να επενδύσετε αυτά τα οικονομικά σε κάτι που αποφέρει υψηλές αποδόσεις. Σε τελική ανάλυση, πρέπει να κάνετε τα χρήματά σας να λειτουργούν για εσάς εάν θέλετε να επιτύχετε οικονομική ελευθερία. Η οικονομική ελευθερία δεν είναι εφικτή χωρίς έξυπνες επενδύσεις, επειδή δεν μπορείτε να εργάζεστε ασταμάτητα. Οι μετοχές, τα δικαιώματα προαίρεσης και τα ακίνητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς επενδυτικές επιλογές για τους περισσότερους ανθρώπους, και δικαίως, επειδή παράγουν καλές επενδυτικές αποδόσεις.

Ωστόσο, η ακίνητη περιουσία ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή η γη ήταν πάντα ένα σπάνιο εμπόρευμα. Έτσι, οι άνθρωποι αγοράζουν ακίνητα για να χρησιμεύσουν ως κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία ή τα νοικιάζουν για μια σταθερή πηγή εσόδων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με το real estate για πρώτη φορά συνήθως ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Ψάχνουν να επενδύσουν στο μέλλον τους αγοράζοντας ένα ακίνητο και χρησιμοποιώντας το ως κύρια κατοικία.

Το τρέχον εθνικό οικονομικό κλίμα κάνει πολλούς ανθρώπους να αναθεωρούν το μέλλον τους. Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται στα ύψη, με αποτέλεσμα το κόστος ζωής να γίνεται δυσβάσταχτο για πολλούς ανθρώπους σε ορισμένες πολιτείες. Για παράδειγμα, η έξοδος από την Καλιφόρνια συνεχίζει να δυναμώνει παρά το ότι κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν ένα πιο προσιτό κράτος με χαμηλότερα επίπεδα φορολογίας. Εκεί μπαίνει στο μείγμα το Τέξας.

Πόλεις του Τέξας όπως το Ώστιν, το Χιούστον και το Ντάλας έχουν αναδειχθεί ως ιδιαίτερα ελκυστικά μέρη για να ζεις. Η εισροή ανθρώπων που μετακινούνται σε αυτές τις πόλεις τις έχει κάνει επίσης ελκυστικές αγορές ακινήτων. Το Ντάλας έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές επειδή οι τιμές των ακινήτων της πόλης είναι προσιτές, ενώ παράγουν εξαιρετικές αποδόσεις από την επένδυση. Αν σκέφτεστε μετακομίζει στο Ντάλας και για την αγορά ενός ακινήτου εκεί, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει, καθώς έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν επενδύετε σε ακίνητα είναι να διαμορφώσετε έναν προϋπολογισμό. Θα θέλετε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα για την προκαταβολή σας. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Θα χρειαστεί επίσης να υπολογίσετε πόσα μπορείτε να ξοδεύετε κάθε μήνα σε πληρωμές στεγαστικών δανείων αφού αγοράσετε το σπίτι σας.

Ξεκινήστε υπολογίζοντας το μηνιαίο εισόδημά σας. Εάν αγοράζετε ένα σπίτι με τον άλλον σας και θα συνεισφέρει επίσης, υπολογίστε το συνδυασμένο εισόδημά σας μετά από φόρους. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα μηνιαία έξοδα για φαγητό, ασφάλιση, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.λπ. Αφού τα υπολογίσετε όλα αυτά, θα σας μείνει ένας αριθμός που μπορείτε να αποδώσετε στις πληρωμές στεγαστικών δανείων, στους φόρους ακινήτων και στην ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού.

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας και δημιουργήστε έναν αυστηρό προϋπολογισμό. Οι πρώτοι αγοραστές σπιτιού συχνά υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό τους, επειδή δεν λαμβάνουν υπόψη το κόστος κλεισίματος ή μετακόμισης ή τυχόν επισκευές που μπορεί να απαιτήσει η νέα αγορά ακινήτων.

Ξεκινήστε την αποθήκευση νωρίς

Σύμφωνα με έρευνα, η μέση τιμή κατοικίας στο Ντάλας του Τέξας τον Αύγουστο του 2023 ήταν 479.900 δολάρια. Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσό για τους περισσότερους ανθρώπους. Η κύρια κατοικία είναι η πιο σημαντική επένδυση που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη διάρκεια της ζωής τους. Επιπλέον, θα χρειαστεί να εξοικονομήσετε χρήματα για προκαταβολή εάν παίρνετε υποθήκη.

Οι χαμηλότερες προκαταβολές έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα μηνιαία επιτόκια στεγαστικών δανείων, επιβαρύνοντας τα οικονομικά σας. Επομένως, ξεκινήστε εξοικονόμηση νωρίς ώστε να μπορείτε να βάλετε υψηλότερη προκαταβολή και να μειώσετε τα μηνιαία επιτόκια. Θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Επένδυση σε ακίνητα 2

Βρείτε τα καλύτερα επιτόκια στεγαστικών δανείων

Η λήψη στεγαστικού δανείου είναι ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας αγοράς σπιτιού. Σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 34 τοις εκατό των Αμερικανών κατέχουν πλήρως τα σπίτια τους. Αυτός ο αριθμός δείχνει ότι το 66 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ χρησιμοποιεί στεγαστικά δάνεια και δάνεια για να χρηματοδοτήσει την αγορά κατοικίας του.

Έχετε διάφορες επιλογές χρηματοδότησης. Για παράδειγμα, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Στέγασης παρέχει δάνεια σε αγοραστές κατοικιών και επιτρέπει προκαταβολές έως και 3,5%. Ωστόσο, αυτά τα δάνεια είναι κυρίως για οικογένειες χαμηλού έως μεσαίου εισοδήματος, επομένως ενδέχεται να μην πληροίτε τις προϋποθέσεις εάν το εισόδημά σας υπερβαίνει το όριο.

Εκτός από τα δάνεια FHA, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Τα συμβατικά τραπεζικά στεγαστικά δάνεια απαιτούν γενικά υψηλότερες προκαταβολές. Αυτά τα στεγαστικά δάνεια εξετάζουν επίσης τα πιστωτικά αποτελέσματα και τις οικονομικές πληροφορίες πιο επιμελώς.

Οι υποψήφιοι αγοραστές που επιθυμούν να αγοράσουν αγροτική ή αγροτική ιδιοκτησία μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για δάνεια USDA. Ομοίως, οι στρατιωτικοί βετεράνοι μπορούν επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις για δάνεια διοίκησης βετεράνων.

Λάβετε Προέγκριση για Υποθήκη

Το κυνήγι στο σπίτι απαιτεί άμεση δράση. Διαφορετικά, μπορεί να χάσετε το σπίτι που προτιμάτε επειδή δεν μπορούσατε να κανονίσετε έγκαιρα τα χρήματα. Τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια χρειάζονται από 30 έως 90 ημέρες για να διεκπεραιωθούν.

Η λήψη προέγκρισης από έναν δανειστή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το πόδι σε μια ανταγωνιστική αγορά. Η διαδικασία προέγκρισης περιλαμβάνει τους δανειστές που εξετάζουν και επαληθεύουν τις οικονομικές σας πληροφορίες προτού αποφασίσουν πόσο μπορείτε να δανειστείτε. Η διαδικασία διαρκεί γενικά επτά έως δέκα ημέρες, μετά τις οποίες ο δανειστής θα σας δώσει μια επιστολή προέγκρισης.

Μπορείτε να δείξετε στους πωλητές αυτή την επιστολή για να αποδείξετε ότι έχετε σοβαρές προθέσεις να αγοράσετε το ακίνητο.

Δημιουργήστε μια λίστα με αυτά που θέλετε από το σπίτι σας

Ένα σπίτι είναι επένδυση. Οι περισσότεροι αγοραστές σπιτιού για πρώτη φορά σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τους αγορά ως κύρια κατοικία. Ως αποτέλεσμα, έχουν μια συγκεκριμένη λίστα αναγκών και επιθυμιών από το σπίτι τους.

Στην ιδανική περίπτωση, το πρώτο σας σπίτι θα πρέπει να έχει όλα όσα θέλετε. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ως αγοραστής, πρέπει να είστε ρεαλιστές. Για παράδειγμα, εάν ο προϋπολογισμός σας είναι μισό εκατομμύριο δολάρια, μπορεί να μην μπορείτε να αποκτήσετε όλες τις πολυτελείς ανέσεις που θέλατε στο σπίτι των ονείρων σας, όπως ένα αποκλειστικό home theater ή μια πισίνα με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Η δημιουργία μιας λίστας με αυτά που θέλετε από το σπίτι σας μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Η διαίρεση της λίστας σε ανάγκες και επιθυμίες βοηθάει γιατί μπορείτε να παραβλέψετε ένα ακίνητο που δεν έχει όλα όσα θέλατε, αρκεί να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σας.

Μόλις δημιουργήσετε τα κριτήρια για το πρώτο σας σπίτι, αρχίστε να εξετάζετε τύπους σπιτιών και γειτονιών. Θέλετε να πάτε για μια συγκυριαρχία ή ένα αρχοντικό; Αυτά τα σπίτια είναι φθηνότερα από τα μονοκατοικίες, αλλά έχουν λιγότερη ιδιωτικότητα.

Η τοποθεσία του καταλύματός σας θα επηρεάσει επίσης την τιμή του. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει σπίτια σε γειτονιές με σχολεία με υψηλή βαθμολογία κοστίζουν περισσότερο από τα σπίτια σε γειτονιές με σχολεία χαμηλότερης βαθμολογίας.

Βρείτε έναν αξιόπιστο κτηματομεσίτη

Ο κατάλληλος κτηματομεσίτης μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη όταν κυνηγάτε σπίτι. Θα ψάξουν την αγορά για να βρουν σπίτια που καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Επιπλέον, θα σας βοηθήσουν επίσης σε κάθε βήμα, από τις διαπραγματεύσεις μέχρι το κλείσιμο.

Μην πάτε με τον πρώτο κτηματομεσίτη που θα βρείτε. Το Διαδίκτυο είναι ο φίλος σας γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μερικούς από τους καλύτερους κτηματομεσίτες με βάση τις κριτικές πελατών. Μια άλλη επιλογή είναι να ρωτήσετε τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας. Εάν έχουν αγοράσει ή πουλήσει πρόσφατα ένα σπίτι, θα μπορούσαν να σας συνδέσουν με τον κτηματομεσίτη τους.

συμπέρασμα

Η αγορά ενός σπιτιού για πρώτη φορά απαιτεί προσεκτική εξέταση και δέουσα επιμέλεια. Ωστόσο, ακολουθώντας τις συμβουλές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο θα σας διευκολύνει να βρείτε ένα εξαιρετικό ακίνητο σε μια ακμάζουσα αγορά ακινήτων όπως το Ντάλας. Happy House Hunting, και συγχαρητήρια που επιτέλους μπορέσατε να αποκτήσετε ένα σπίτι!

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *