Συμβουλές για το σχεδιασμό του αχυρώνα αλόγων των ονείρων σας

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της ιδιοκτησίας αλόγων είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αχυρώνα. Ένας καλά σχεδιασμένος αχυρώνας μπορεί να είναι μια όμορφη, λειτουργική προσθήκη στην ιδιοκτησία σας που θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια.

Ο σχεδιασμός του τέλειου αχυρώνα απαιτεί περισσότερα από το να ονειρεύεστε πώς θέλετε να μοιάζει. Πολλά πρακτικά ζητήματα όπως το πώς να βρείτε έναν κατασκευαστή αχυρώνα πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν ξεκινήσετε την κατασκευή στον αχυρώνα αλόγων των ονείρων σας. Μετά και εμείς βρήκα αυτό το καταπληκτικό ηλεκτρονικό κατάστημα για έπιπλα στυλ αλόγωνείναι απλά καταπληκτικό καθώς μπορείτε να πάρετε μερικά υπέροχα προϊόντα σε στυλ αλόγου για το σπίτι σας, οπότε σίγουρα ρίξτε μια ματιά και εκεί.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές συμβουλές για το σχεδιασμό του αχυρώνα αλόγων των ονείρων σας:

1. Προσθέστε ένα Wash Bay στο σχέδιό σας

Ο χώρος πλυσίματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τον αχυρώνα σας ασφαλέστερο και καθαρότερο τόσο για εσάς όσο και για τα άλογα. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο για αυτούς αν δεν έχουν τόσο μακριά μια βόλτα από πάγκο σε ντους κάθε φορά.

Θα χρειαστείτε έναν χώρο που να έχει αρκετό χώρο για δύο ή περισσότερα άτομα με σωλήνες νερού, πετσέτες, σαπούνι και σαμπουάν για να εργάζονται άνετα ταυτόχρονα.

Εάν είναι δυνατόν, προσθέστε μια ράβδο εύκαμπτου σωλήνα εξωτερικού χώρου, ώστε κάποιος να μπορεί επίσης να γεμίσει κουβάδες γρήγορα ενώ ένα άλλο άτομο κάνει ντους με ένα άλογο κάτω. Και φροντίστε να μην ξεχάσετε τους πάγκους για τρίψιμο. Είναι ιδανικά για να καθαρίζουν τα χαλινάρια μετά την οδήγηση πριν τα ξαναβάλουν στις κατάλληλες υποδοχές τους γύρω από τον αχυρώνα.

2. Εγκαταστήστε ένα σύστημα εξαερισμού

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε τον αχυρώνα αλόγων των ονείρων σας είναι τι είδους σύστημα εξαερισμού θέλετε. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η σκόνη και τα αλλεργιογόνα μπορεί να είναι προβληματικά, τα φίλτρα αέρα υψηλής απόδοσης είναι μια καλή επιλογή για την αφαίρεση αυτών των ατμοσφαιρικών ρύπων από τον αέρα πριν φτάσουν στα άλογά σας.

Οι ανεμιστήρες εξαερισμού θα πρέπει επίσης να φέρνουν φρέσκο, καθαρό αέρα στο κτίριο, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα αρκετό οξυγόνο διαθέσιμο τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα.

2

3. Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φωτισμό

Ο σχεδιασμός ενός αχυρώνα αλόγων ώστε να είναι ενεργειακά αποδοτικός δεν αφορά μόνο την κατασκευή και τη μόνωση. Είναι επίσης απαραίτητο για φωτισμό. Το φυσικό φως μπορεί να μειώσει το κόστος, αλλά μόνο εάν μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές του—και αυτό περιλαμβάνει εξωτερικά φώτα που θα κρατήσουν τα άλογά σας ασφαλή τη νύχτα.

Για να μεγιστοποιήσετε το φυσικό φως σε έναν εσωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλά παράθυρα με καλή ορατότητα (πάνω και κάτω). Ένας φεγγίτης ή ένα παράθυρο οροφής θα πρέπει επίσης να κάνει το κόλπο.

4. Συμπεριλάβετε μια αίθουσα πίστας

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να συμπεριλάβετε στον αχυρώνα σας είναι μια αίθουσα πίστας. Αυτό θα επιτρέψει σε εσάς και τα άλογά σας να κάνετε την άσκηση που χρειάζονται με λιγότερη δουλειά από μέρους σας, καθώς είναι απλώς ένα ακόμα κομμάτι εξοπλισμού που μπορείτε να διπλώσετε και να χρησιμοποιήσετε για γενική καθαριότητα, όπως περιποίηση ή καθάρισμα πάγκων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σχεδιάσετε έναν τέτοιο χώρο—είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. απλό ή περίτεχνο? περικλείεται από τοίχους, περιφράξεις, φυσικά εμπόδια όπως ρυάκια και δέντρα κ.λπ.—αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξία του.

5. Δημιουργήστε έναν μικρό χώρο για εξοπλισμό

Το να έχετε έναν ειδικό αποθηκευτικό χώρο όπως μια μικρή ντουλάπα ή χώρο σε στυλ σοφίτας για τον εξοπλισμό του αλόγου σας είναι μια σοφή επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να τα μεταφέρετε πέρα ​​δώθε κάθε φορά που οδηγείτε.

Εάν έχετε μεγάλο χώρο, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να αφιερώσετε έναν ολόκληρο τοίχο για να οργανώσετε διάφορους τύπους μαξιλαριών σέλας, όπως Μαξιλαράκια για σέλα αλόγου για ιππασία, χρήση για όλες τις χρήσεις και πολλά άλλα. Τα μαξιλαράκια της σέλας καταλαμβάνουν συνήθως τον περισσότερο χώρο, ενώ άλλος εξοπλισμός μπορεί να είναι ευκολότερο να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος αποθήκευσης.

6. Να έχετε επαρκείς πάγκους

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος αριθμός πάγκων για να έχετε, αλλά όσο περισσότερους πάγκους αλόγων μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και να χωρέσετε στην ιδιοκτησία σας, τόσο το καλύτερο. Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις ένα πάγκο όταν είναι όλα κατειλημμένα, οπότε πάρτε όσα περισσότερα μπορείτε όσο υπάρχει ακόμα χώρος.

3

7. Επισκεφθείτε άλλους αχυρώνες

Μιλήστε και παρατηρήστε τους ιδιοκτήτες άλλων αχυρώνων ή εάν είναι δυνατόν, ελάτε σε επαφή και με τον αρχιτέκτονά τους. Θα μάθετε πολλά για το τι τους ταιριάζει, αλλά μπορεί επίσης να καταφέρετε να πιάσετε κάποιες ιδέες που θα λειτουργήσουν για τις δικές σας ανάγκες.

Κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα για τη συγκεκριμένη κατάστασή σας από εσάς, επομένως μην προσπαθήσετε να αντιγράψετε την ιδέα κάποιου άλλου χωρίς να καταλάβετε γιατί μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε όποιον επισκέπτεστε πώς έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις πριν λάβετε τελικές αποφάσεις.

Τελικές σκέψεις

Οι αχυρώνες αλόγων είναι μια σημαντική επένδυση, επομένως είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι θέλετε για χώρο. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν μελλοντικές αλλαγές και αν δεν σχεδιάσετε ανάλογα τώρα, ο αχυρώνας των ονείρων σας μπορεί να μην πραγματοποιηθεί. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές κατά τον προγραμματισμό.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *