3 Πριόνια που πρέπει να έχετε για DIY έργα βελτίωσης σπιτιού » Στυλ κατοικίας

Εάν ασχολείστε έστω και εξ αποστάσεως με βελτιώσεις στο σπίτι, πιθανότατα γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες εργαλεία που πραγματικά πρέπει να υπάρχουν μέσα στην εργαλειοθήκη κάθε DIYer, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σοβαροί για να ολοκληρώσουν τα πράγματα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τις λεπίδες πριονιού και τα ίδια τα πριόνια, εκεί οι άνθρωποι τείνουν να διαφέρουν λίγο στις απόψεις τους σχετικά με το τι χαρακτηρίζεται ως βασικό και τι όχι.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κανείς δεν έχει άδικο εδώ, καθώς συζητάμε για λάτρεις των DIY και όχι για επαγγελματίες εργολάβους. Τι πληροί τις προϋποθέσεις και τι όχι ως βασική λεπίδα πριονιού/πριονιού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το είδος του έργου οικιακής βελτίωσης που πρόκειται να αναλάβετε ή το είδος των έργων που συνήθως αντιμετωπίζετε άνετα. Με αυτή την προοπτική στο επίκεντρο, θα περάσουμε από τα τρία απαραίτητα πριόνια που πρέπει να έχουν όλοι οι λάτρεις των DIY, αν και ποια θα χρειαστούν για ένα έργο θα πρέπει, φυσικά, να καθοριστούν από τις ανάγκες του έργου.

Το πριόνι Hognose

Το πριόνι Hognose

Το πριόνι hognose είναι στην πραγματικότητα περισσότερο γνωστό ως παλινδρομικό πριόνι, αλλά η ομοιότητα του εργαλείου με τη μύτη του γουρουνιού του έχει κερδίσει το δημοφιλές και ευρέως χρησιμοποιούμενο ψευδώνυμο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του hognose, οι οποίες διαφέρουν ως προς την ισχύ, το μέγεθος και τη χρήση. Επιλέξτε κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες του έργου σας, αλλά μην προτιμάτε μεγαλύτερα, πιο ισχυρά βιομηχανικά παλινδρομικά πριόνια, καθώς δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του σπιτιού και είναι καλύτερα για κατεδάφιση σπιτιού.

Ανεξάρτητα από τις διαφορές στο μέγεθος, την ισχύ, τον τύπο ή την περίπτωση χρήσης, ωστόσο, όλα τα παλινδρομικά πριόνια κόβονται σε επιφάνειες με βάση την αρχή των ταλαντευτικών κινήσεων μπρος-πίσω. Σε έργα οικιακής βελτίωσης DIY, είναι χρήσιμα για:

  • Προσεκτική κοπή και αποσυναρμολόγηση καλυμμένου καρφωτού γυψοσανίδας.
  • Κοπή λαμαρινών, ξύλινων σανίδων, στύλων φράχτη κ.λπ.

Το Mitre Saw

Είτε είστε επαγγελματίας είτε χομπίστας, το φαλτσοπρίονο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την ξυλουργική που μας επιτρέπει να κάνουμε αυτές τις τέλειες εγκάρσιες τομές, λοξότμητες (μονές και διπλές σύνθετες φαλτσοπρίονες μόνο) και λοξοτομές. Προκειμένου να παραχθεί ωραία εργασία, η σωστή ρύθμιση του φαλτσοπρίονου είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα χρειαστείτε:

  • Ένα τραπέζι εργασίας ειδικά σχεδιασμένο για φαλτσοπρίονο
  • Επαρκής υποστήριξη τροφοδοσίας και εξόδου
  • Ένα αξιόπιστο backstop, γνωστό και ως το φράχτη

Η ποιότητα των λεπίδων που χρησιμοποιούνται σε οποιοδήποτε πριόνι θα είναι πάντα σημαντική, αλλά λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που κάνουν τα φαλτσοπρίονα, είναι υψίστης σημασίας να επιλέγετε μόνο λεπίδες υψηλής ποιότητας για κάθε έργο. Αυτό είναι μια μακρυά καλύτερη ανάρτηση λεπίδων φαλτσοπρίονο από την Go Home Tools που συνιστούμε να ελέγξετε όλες τις περίπλοκες λεπτομέρειες του, πριν αγοράσετε νέες λεπίδες κυκλικού πριονιού.

Το φορητό δισκοπρίονο

Φορητό δισκοπρίονο

Τέλος, έχουμε το περιστροφικό κυκλικό πριόνι με κινητήρα (φορητό), το οποίο προτιμούν οι περισσότεροι τακτικοί χρήστες έναντι των παραδοσιακών hognoses (όπου υπάρχουν) επειδή δεν παράγουν σχεδόν τόσους κραδασμούς όσο τα ταλαντευόμενα πριόνια. Εάν βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή συλλογή από λεπίδες και μύτες, το περιστροφικό πριόνι θα γίνει το πιο ευέλικτο πριόνι στην εργαλειοθήκη σας.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αφήσαμε έξω το επιτραπέζιο πριόνι, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο ακριβείς με το φινίρισμα των κοπών τους χρησιμοποιώντας ένα φαλτσοπρίονο. Τα επιτραπέζια πριόνια είναι επίσης διαβόητα για μίζες, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες. Είναι αλήθεια ότι τα επιτραπέζια πριόνια μπορούν να χειριστούν ένα πιο ποικίλο φάσμα εργασιών από τα φαλτσοπρίονα, αλλά το δισκοπρίονο είναι μια πολύ φθηνότερη και ασφαλέστερη επιλογή για αυτό.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *