5 λόγοι για τους οποίους το ξύλινο δάπεδο είναι το καλύτερο για το σπίτι σας » Στυλ κατοικίας

Όταν χτίζετε ή ανακαινίζετε το σπίτι σας, η επιλογή του δαπέδου σας είναι μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε. Πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως ο προϋπολογισμός σας, η εμφάνιση που στοχεύετε και ο τρόπος ζωής σας. Θα μπορούσατε να επιλέξετε χαλί, λινό ή πλακάκια σε όλο το σπίτι σας (το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα), αλλά αν θέλετε το απόλυτο καλύτερο στο δάπεδο, τότε η ξυλεία είναι αυτή που πρέπει να εστιάσετε.

Η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου έχει γίνει πιο δημοφιλής από ποτέ, με μια ποικιλία χρωμάτων, κόκκων και ειδών ξύλου για να διαλέξετε. Εάν θέλετε ισχυρά, ανθεκτικά, εκλεπτυσμένα δάπεδα που να συμπληρώνουν οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης σπιτιού, τότε μην σκεφτείτε περισσότερο από ξύλινα δάπεδα.

Για οπτικά παραδείγματα του πόσο υπέροχα θα μπορούσαν να φαίνονται τα δάπεδά σας με την προσθήκη μασίφ ξύλου ή επεξεργασμένου ξύλου, ρίξτε μια ματιά στις γκαλερί της κορυφής ξύλινο δάπεδο Melbourne εταιρείες για έμπνευση.

Ακόμα δεν πείστηκες; Ας δούμε 5 λόγους για τους οποίους το ξύλινο δάπεδο είναι το καλύτερο για το σπίτι σας.

1. Στυλ

Το ξύλο είναι μια εξαιρετική επιλογή δαπέδου για ιδιοκτήτες σπιτιού και ανακαινιστές, καθώς προσθέτει ένα επίπεδο κλάσης και πολυπλοκότητας σε οποιοδήποτε στυλ σχεδίασης. Μια γρήγορη περιήγηση στις κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού στην Αυστραλία, δείχνει επί του παρόντος ότι το ξύλινο δάπεδο εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα επιλογή όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση.

3 παραδείγματα σχεδιαστικών επιλογών που ενσωματώνουν ξύλινα δάπεδα είναι:

  • Σκανδιναβικό στυλ – που ενσωματώνει φυσικά υλικά, παστέλ διακόσμηση σε λευκούς τοίχους και δάπεδα από ανοιχτόχρωμο ξύλο.
  • Στυλ Χάμπτονς – έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια κατοικιών χρησιμοποιώντας αποχρώσεις του μπλε και λευκού ντεκόρ, χύτευση ξύλου στους διαδρόμους και τις σκάλες και ξύλινα δάπεδα μεσαίου τόνου.
  • Βιομηχανικό στυλ – φέρνει μια καθαρή αλλά νευρική εμφάνιση με εκτεθειμένες επιφάνειες από τούβλα, μέταλλο και ξύλο, που ενισχύεται από γήινα, σκούρα ξύλινα δάπεδα.

Ανεξάρτητα από το συνολικό σχεδιαστικό σας όραμα, υπάρχει μια επιλογή ξύλινου δαπέδου που ταιριάζει απόλυτα. Ζητήστε τη συμβουλή ενός επαγγελματία ειδικού τοποθέτησης δαπέδου, πριν αποφασίσετε για το κατάλληλο ξύλινο δάπεδο για τον χώρο σας.

2. Φιλικό προς το περιβάλλον

Η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων στο σπίτι σας είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές δαπέδων. Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους προμηθευτές ξυλείας προμηθεύονται το ξύλο τους από βιώσιμα δάση φυτειών, διασφαλίζοντας την ισορροπία μεταξύ της ανθρώπινης κατανάλωσης και της φύσης.

Άλλοι τύποι δαπέδων, όπως το lino και το χαλί, είναι πολύ λιγότερο ανθεκτικοί, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα προϊόντα και εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου για τη φροντίδα τους. Αυτοί οι τύποι δαπέδων θα χρειάζονται συνεχή επισκευή και αντικατάσταση και ούτε το χαλί ούτε το λινό είναι βιοδιασπώμενα, γεγονός που δημιουργεί περισσότερους χώρους υγειονομικής ταφής.

Δάπεδο 1

3. Ανθεκτικό & εύκολο καθάρισμα

Τα ξύλινα δάπεδά σας όχι μόνο θα διαρκέσουν μια ζωή, αλλά καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα. Οι τυχαίες διαρροές δεν προκαλούν ανησυχία, καθώς μπορούν εύκολα να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί. Εάν συνήθως σκουπίζετε καθημερινά/εβδομαδιαία τα δάπεδά σας, φροντίστε να τα στεγνώσετε αμέσως. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα διατηρήσετε το βερνίκι ή τον λεκέ από ξύλο σε τέλεια κατάσταση. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρες ατμού ή χημικά με βάση τη χλωρίνη στα ξύλινα δάπεδά σας, καθώς προκαλούν φθορά και φθορά του γυαλίσματος πιο γρήγορα.

Τα ξύλινα δάπεδα απαιτούν μόνο εκ νέου τρίψιμο και γυάλισμα κάθε 5-10 χρόνια από επαγγελματίες εγκαταστάτες ξύλινων δαπέδων. Αυτή η διαδικασία θα επαναφέρει τα υπάρχοντα ξύλινα δάπεδά σας να φαίνονται ολοκαίνουργια, αντί να χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε.

4. Χωρίς αλλεργιογόνα

Για άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργίες και προβλήματα υγείας, οι ξύλινοι τύποι δαπέδων είναι η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά σας και για το σπίτι σας. Το χαλί, το lino, ακόμη και τα πλακάκια συλλέγουν σκόνη και φιλοξενούν σωματίδια βακτηρίων, τα οποία μπορούν να επιδεινώσουν καταστάσεις όπως το άσθμα, το έκζεμα και ο αλλεργικός πυρετός. Οι διαρροές υγρών θα μουλιάσουν μέσα από τα χαλιά και μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη μούχλας, με αποτέλεσμα την εισπνοή σπορίων μαύρης μούχλας και τη σάπια δομή του περιβλήματος.

Τα ξύλινα δάπεδα είναι μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή, καθώς η επίστρωση πολυουρεθάνης παρέχει ένα στρώμα προστασίας για να σταματήσει την απορρόφηση βρωμιάς και βακτηρίων. Τα περίπλοκα συστήματα κόκκων του ξύλου εμποδίζουν επίσης την απορρόφηση υγρασίας και τη συγκράτηση της βρωμιάς.

5. Αυξημένη Αξία

Όντας το πιο περιζήτητο χαρακτηριστικό σε ένα νέο σπίτι, το ξύλινο δάπεδο αξίζει το κόστος. Για ένα δωμάτιο με χαρακτηριστικά ή για να τοποθετηθεί σε όλο το σπίτι, η ξυλεία είναι η καλύτερη, πιο κομψή επιλογή δαπέδου που διαθέτετε. Τα σπίτια στην αγορά συχνά αποφέρουν πολύ υψηλότερα κέρδη εάν έχουν ξύλινα πατώματα παντού, γεγονός που σας εγγυάται απόδοση επένδυσης (ROI). Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν το επόμενο σπίτι τους θα επιλέξουν το σπίτι με ξύλινο δάπεδο αντί για ένα καλυμμένο με lino, κάθε μέρα της εβδομάδας. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος.

Να συμπεράνω

Ένα σπίτι με ξύλινο δάπεδο θέτει τις βάσεις για οποιοδήποτε στυλ θέλετε να το συνδυάσετε. Από το μοντέρνο έως το γοτθικό στυλ στέγασης, και όλα τα ενδιάμεσα, υπάρχει μια έγχρωμη ξυλεία που ταιριάζει. Για παραδείγματα και συμβουλές, επικοινωνήστε με τους τοπικούς εγκαταστάτες ξύλινων δαπέδων ή τον προμηθευτή ξύλινων δαπέδων. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια χρώματα και ποια είδη ξύλου θα ταιριάζουν καλύτερα στο νέο σας σπίτι ή την ανακαίνιση.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *