5 προσεγμένα κόλπα για να διατηρήσετε τη βεράντα σας καθαρή από τα ζιζάνια » Στυλ κατοικίας

Τα ζιζάνια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός που έχει κάθε κηπουρός. Βγαίνουν ανεπιθύμητοι, και πριν το καταλάβουμε, έχουν απασχολήσει ολόκληρο τον κήπο μας, τρώγοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και σκοτώνοντας τα φυτά μας με αυτόν τον τρόπο. Οι άνθρωποι προσπαθούν να τα απομακρύνουν από τις αυλές τους όσο περισσότερο μπορούν, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου η αφαίρεση είναι πολύ πιο περίπλοκη απλώς και μόνο λόγω της θέσης των ζιζανίων. Τέτοια μέρη είναι τα αίθρια, οι δρόμοι και άλλα σημεία, όπου τα ζιζάνια μπορούν να αναπτυχθούν σε μικροσκοπικές ρωγμές χωρίς να ενοχληθούν.

Μόλις αυτά τα μέρη ξεφυτρώσουν από ζιζάνια, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό είναι άσχημο, αλλά εξακολουθεί να είναι φυσιολογικό και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορείς να κάνεις πολλά για αυτό. Υπάρχουν πολλά προσεγμένα κόλπα για να κρατήσετε τη βεράντα σας καθαρή από τα ζιζάνια. Απλά χρειάζεται να έχεις τη θέληση να το κάνεις. Αν σε ενδιαφέρει, συνέχισε να διαβάζεις. Θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αφαίρεση αυτών των ενοχλητικών ζιζανίων.

Αφαιρέστε τα ζιζάνια από το αίθριο χρησιμοποιώντας βραστό νερό

Το βραστό νερό είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από αίθριο κήπου. Το πρώτο βήμα είναι να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και να τη βράσετε στη σόμπα. Μόλις βράσει το νερό, μεταφέρετέ το προσεκτικά έξω και ρίξτε το κατευθείαν πάνω στα ζιζάνια, φροντίζοντας να καλύψετε καλά κάθε φυτό. Φροντίστε να φοράτε γάντια και προστατευτικό ρουχισμό για να μην καείτε από το ζεστό νερό. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού θα ζεματίσει τα φύλλα και τις ρίζες των ζιζανίων, με αποτέλεσμα να μαραθούν και να πεθάνουν. Επαναλάβετε τη διαδικασία όπως χρειάζεται, αποφεύγοντας προσεκτικά τυχόν φυτά ή λουλούδια που θέλετε να κρατήσετε. Το βραστό νερό είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και χωρίς χημικά μέθοδος καταπολέμησης των ζιζανίων που είναι ασφαλής για το περιβάλλον και δεν βλάπτει τα κατοικίδια ή την άγρια ​​ζωή.

Το ξύδι σκοτώνει επίσης τα ζιζάνια της βεράντας

Για να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από ένα αίθριο κήπου χρησιμοποιώντας ξύδι, ξεκινήστε γεμίζοντας ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξύδι. Στη συνέχεια, ψεκάστε το ξύδι απευθείας πάνω στα ζιζάνια, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τα φύλλα και τους μίσχους. Αφήστε το ξύδι να καθίσει για τουλάχιστον 24 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων το οξικό οξύ στο ξύδι θα κάνει το ζιζάνιο να στεγνώσει και να πεθάνει. Μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε το ξύδι πολλές φορές ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιο συμπυκνωμένο διάλυμα ξιδιού για μεγαλύτερα ή πιο σκληρά ζιζάνια. Λάβετε υπόψη ότι το ξύδι μπορεί επίσης να σκοτώσει άλλα φυτά και γρασίδι, επομένως προσέξτε να μην ψεκάζετε υπερβολικά σε περιοχές όπου θέλετε να αναπτυχθούν φυτά. Επιπλέον, το ξύδι μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό σε όλους τους τύπους ζιζανίων, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο ως προληπτικό μέτρο ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους ελέγχου των ζιζανίων, όπως η χειροκίνητη αφαίρεση ή το φράγμα των ζιζανίων.

Η μαγειρική σόδα είναι ένας αποτελεσματικός ζιζανιοκτόνος

Η μαγειρική σόδα, γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, είναι ένα ευέλικτο οικιακό αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των ζιζανίων. Για να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από ένα αίθριο κήπου χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, μπορείτε να το αναμίξετε με νερό για να δημιουργήσετε μια λύση. Ξεκινήστε ανακατεύοντας μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάστε το διάλυμα απευθείας πάνω στα ζιζάνια, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τα φύλλα και τους μίσχους. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει ως ξηραντικό, στεγνώνοντας το φυτό και τελικά προκαλώντας το να πεθάνει. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική σε νεαρά, μικρά ζιζάνια και μπορεί να μην λειτουργεί το ίδιο καλά σε μεγαλύτερα, πιο εγκατεστημένα ζιζάνια. Επιπλέον, προσέξτε να μην ψεκάζετε το διάλυμα σε φυτά ή λουλούδια που θέλετε να διατηρήσετε, καθώς μπορεί επίσης να τα βλάψει.

5 προσεγμένα κόλπα για να διατηρήσετε τη βεράντα σας καθαρή από τα ζιζάνια 2

Αφαιρέστε τα ζιζάνια χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο φλόγας

Ενώ ένα εργαλείο φλόγας μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα ζιζάνια από ένα αίθριο κήπου, είναι ζωτικής σημασίας να το χρησιμοποιείτε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλείας για την πρόληψη ατυχημάτων. Αρχικά, καθαρίστε την περιοχή από τυχόν εύφλεκτα υλικά, όπως αποξηραμένα φύλλα ή χαρτί. Στη συνέχεια, φορέστε προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια, γυαλιά ασφαλείας και μακριά μανίκια για να προστατευτείτε από τη θερμότητα και τις φλόγες. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το φλογοβόλο και στοχεύστε τη φλόγα στη βάση των ζιζανίων, κρατώντας το εργαλείο λίγα εκατοστά μακριά από το έδαφος. Κρατήστε τη φλόγα σε κάθε ζιζάνιο για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαραθεί και να πεθάνει. Προχωρήστε στο επόμενο ζιζάνιο και επαναλάβετε τη διαδικασία. Αφού αφαιρέσετε τα ζιζάνια, σβήστε το φλόγιστρο και αφήστε την περιοχή να κρυώσει πριν καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει. Χρησιμοποιείτε πάντα το εργαλείο φλόγας σε καλά αεριζόμενο χώρο και μακριά από εύφλεκτες κατασκευές ή υλικά.

Η βότκα δεν συνιστάται, αλλά και αποτελεσματική

Ενώ η βότκα μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός ζιζανιοκτόνος, δεν συνιστάται ως κύρια μέθοδος για την αφαίρεση ζιζανίων από ένα αίθριο κήπου. Αν ψάχνετε για ένα φυσικό, αποτελεσματικός καθαρισμός βεράντας επιλογή, το ξύδι ή το βραστό νερό μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές και άμεσα διαθέσιμες επιλογές. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε βότκα, ανακατέψτε τη με νερό σε αναλογία 1:1 και ρίξτε τη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το μείγμα απευθείας πάνω στα ζιζάνια, φροντίζοντας να καλύψει ολόκληρο το φυτό. Το αλκοόλ στη βότκα θα στεγνώσει το ζιζάνιο, με αποτέλεσμα να μαραθεί και να πεθάνει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσο χρειάζεται μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το ζιζάνιο. Φροντίστε να αποφύγετε τον ψεκασμό του μείγματος σε οποιοδήποτε επιθυμητό φυτό ή σε ζεστές και ηλιόλουστες μέρες, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στον κήπο σας.

συμπέρασμα

Σε όλους αρέσει να έχουν ένα υπέροχο αίθριο έξω από το σπίτι τους, όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον καθαρό αέρα. Ωστόσο, μερικές φορές με την πάροδο του χρόνου, τα ζιζάνια αρχίζουν να αναπτύσσονται στις ρωγμές ανάμεσα στις πέτρες της βεράντας σας, κάνοντάς το πόνο στα μάτια και κάτι που πρέπει να καθαρίσετε. Ελπίζουμε ότι τα κόλπα που μοιραστήκαμε θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη βεράντα σας καθαρή από τα ζιζάνια.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *