7 ιδέες για να βελτιώσετε τον εξωτερικό σας χώρο με χαρακτηριστικά νερού » Στυλ κατοικίας

Το νερό είναι ένα όμορφο, ηρεμιστικό στοιχείο που μπορεί να προσθέσει μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον στο σπίτι σας. Χαρακτηριστικά νερού μπορεί να ενσωματωθεί στο τοπίο ή να προστεθεί ως αξεσουάρ για να βελτιώσει τον υπάρχοντα χώρο σας. Ακολουθούν επτά ιδέες για τη βελτίωση του εξωτερικού σας περιβάλλοντος με χαρακτηριστικά νερού:

Προσθέστε μερικές πινελιές χρώματος

Ένα υδάτινο στοιχείο είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος, ειδικά εάν συνδυάζεται με λουλούδια και φυτά. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο φυτεύοντας πολύχρωμα λουλούδια γύρω από το εξωτερικό του συντριβανιού ή του καταρράκτη σας.

Αν ψάχνετε για κάτι πιο διακριτικό από ένα υπαίθριο ντους ή έναν τοίχο νερού, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα μικρό σιντριβάνι στην αυλή ή το αίθριο σας που διαθέτει ζωντανές χρωματιστές πέτρες ή γλυπτά πάνω του. Αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει υγρό που ρέει μέσα από αυτά τα αντικείμενα και θα φαίνεται επίσης υπέροχο.

Δημιουργήστε μια τραπεζαρία

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια τραπεζαρία που να είναι ξεχωριστή από τον χώρο διαβίωσής σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα γεύματα με τους φίλους, την οικογένεια, ακόμη και τα κατοικίδια ζώα με ηρεμία, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από άλλες δραστηριότητες που συμβαίνουν στο σπίτι σας.

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μια τραπεζαρία και καρέκλες και να αποφασίσετε για μια τοποθεσία για τη νέα σας τραπεζαρία. Θα χρειαστείτε αρκετό χώρο για όλους όσους θα κάθονται σε αυτό, αλλά επίσης βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να περπατήσουν όλοι άνετα όταν σηκώνονται από τις θέσεις τους ή περνούν πιάτα γύρω από το τραπέζι. Εάν φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος όπου θα θέλατε να το τοποθετήσετε, σκεφτείτε να μετακινήσετε ορισμένα αντικείμενα από αυτήν την περιοχή μέχρι μετά το δείπνο, ώστε να μην παρεμποδίσουν κανέναν (για παράδειγμα, τα ράφια των βιβλιοθηκών θα μπορούσαν να μεταφερθούν προσωρινά).

Μόλις ρυθμίσετε τα πάντα σωστά, μπορείτε προσθέστε μερικά χαλιά κάτω από τα πόδια έτσι οι επισκέπτες δεν θα γλιστρήσουν κατά τη διάρκεια του γεύματος. Τα χαλιά παρέχουν επίσης ζεστασιά κατά τους κρύους μήνες, ενώ προσθέτουν χρώμα σε κατά τα άλλα θαμπούς χώρους, όπως δάπεδα από σκυρόδεμα, όπου το φως του ήλιου σπάνια περνάει από τα παράθυρα κατά τις χειμερινές ώρες.

Δημιουργήστε μια απόδραση

Τα υδάτινα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία διαφυγής. Είτε θέλετε να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά είτε απλά θέλετε ένα μέρος για να καθίσετε στον κήπο σας, τα υδάτινα στοιχεία είναι ιδανικά για να παρέχουν τον ήχο του τρεχούμενου νερού που μπορεί να είναι καταπραϋντικό. Ο ήχος του νερού που στάζει επίσης βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτεραγι ‘αυτό πολλά ξενοδοχεία το χρησιμοποιούν ως μέρος του σχεδιασμού των δωματίων τους.

Βελτιώστε τον εξωτερικό σας χώρο 2

Διατηρήστε το χώρο σας δροσερό

Τα χαρακτηριστικά νερού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το χώρο σας δροσερό. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των λογαριασμών του κλιματισμού, κάτι που είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για όσους ζουν σε κλίματα με ζεστά καλοκαίρια.

Ένα παράδειγμα είναι ένα σιντριβάνι που ψεκάζει νερό στον αέρα, δημιουργώντας μικρά ουράνια τόξα καθώς πέφτει στη δική τους αντανάκλαση στο έδαφος κάτω. Αυτό το είδος χαρακτηριστικού όχι μόνο χρησιμεύει ως καλλιτεχνικό σημείο εστίασης, αλλά δημιουργεί επίσης μια δροσερή ομίχλη σε όλη την αυλή ή την αυλή σας.

Μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε υπαίθριο δωμάτιο

Εάν έχετε μπαλκόνι, η μετατροπή του σε υπαίθριο δωμάτιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον χώρο σας. Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε ένα στοιχείο νερού στο μπαλκόνι σας, σκεφτείτε πόσος χώρος είναι διαθέσιμος και ποιος τύπος χαρακτηριστικού θα ήταν καλύτερος σε αυτήν την τοποθεσία. Για παράδειγμα, εάν έχετε περιορισμένο χώρο αλλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλοι μπορούν να το δουν μέσα από το σπίτι ή όταν περπατούν στον παρακάτω δρόμο, τότε επιλέξτε κάτι μικρό όπως ένα σιντριβάνι ή μια μικρή λίμνη με φυτά γύρω τους (περισσότερα σε αυτό αργότερα). Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει αρκετός χώρος και η ιδιωτικότητα δεν αποτελεί πρόβλημα, τότε ίσως σκεφτείτε να προσθέσετε κάτι μεγαλύτερο όπως μια πισίνα υπερχείλισης.

Εάν το απόρρητο είναι σημαντικό, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τα φυτά ως φυσικά εμπόδια μεταξύ των μπαλκονιών, ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να δουν το δικό σας εύκολα από το δικό τους. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να κρατήσετε τα σφάλματα μακριά, πράγμα που σημαίνει λιγότερες εργασίες συντήρησης αργότερα, όταν αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα αρχίσουν να τρώνε όλα αυτά τα όμορφα λουλούδια/φυτά κλπ.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον αχρησιμοποίητο χώρο με έναν πλωτό κήπο

Οι πλωτοί κήποι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο πράσινο στον εξωτερικό σας χώρο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε υδάτινο σώμα, από λίμνες μέχρι πισίνες, και είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να συντηρηθούν. Μπορείτε να καλλιεργήσετε οτιδήποτε, από βότανα μέχρι λαχανικά με πλωτούς κήπους ή απλώς να τα απολαύσετε ως ένα ενδιαφέρον κεντρικό στοιχείο για μια κατά τα άλλα άγονη πισίνα.

Το καλύτερο κομμάτι? Δεν χρειάζεται να έχετε καθόλου εμπειρία με την κηπουρική. Τα ίδια τα φυτά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για εσάς. Απλώς ρίξτε τα στο νέο τους σπίτι (και δώστε τους λίγο χρόνο), μετά καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τα αποτελέσματα.

Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό ηχητικό τοπίο για το σπίτι σας

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηχητικό τοπίο για το σπίτι σας προσθέτοντας ένα σιντριβάνι. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν χαλαρωτικό ήχο, όπως τον ήχο του νερού που πέφτει ή ρέει πάνω από βράχους. Εάν θέλετε να προσθέσετε μουσική, φροντίστε να μην αποσπά την προσοχή και να ταιριάζει με τη συνολική αίσθηση του χώρου σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτισμό για να βελτιώσετε την εμφάνιση και την αίσθηση οποιουδήποτε στοιχείου νερού εξωτερικού χώρου.

συμπέρασμα

Οι επιλογές είναι ατελείωτες όταν πρόκειται να προσθέσετε στοιχεία νερού στον εξωτερικό σας χώρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα της λίμνης, να προσθέσετε σιντριβάνια και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τεχνητές λιμνούλες ως εναλλακτική λύση, εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για πραγματικό νερό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε αυτά τα στοιχεία στο σχεδιασμό του τοπίου σας, οπότε αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ρέει!

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *